I dag starter WC-sesongen i Kairo

Årets første World Cup-runde i dag i Kairo, og det er OL-trapskytteren Ruben Grønbeck Lillerud (bildet) som er først ut av de norske. Totalt ni norske skyttere skal i ilden de neste dagene. Ruben Grønbeck Lillerud hadde en sterk sesong i fjor og hans beste plassering kom nettopp i Kairo med 12.plass blant 119 skyttere. 22-åringen skjøt da 118 treff og var bare ett treff fra omskyting om de siste tre finaleplassene med seriene 23-25-22-25-23 i Egypt.

OL-trap-konkurransen i Kairo gjennomføres med 75 duer i dag og 50 duer + finale i morgen, lørdag.

Lørdag er det også duket for 10 meter luftrifle mixed team med to norske lag på standplass. De regjerende europamestrene Jeanette Hegg Duestad og Jon-Herman Hegg utgjør det ene laget, mens bronsemedaljørene fra samme EM, Jenny Stene og Henrik Larsen skyter på det andre laget.

Så følger de individuelle konkurransen på 10 meter luftrifle på søndag med ytterligere fire norske skyttere. Milda Marina Søberg Haugen, Mari Bårdseng Løvseth, Simon Kolstad Claussen og Ole Martin Halvorsen er da i aksjon sammen med de fire mixed team-skytterne våre. Alle åtte skyter også 50 meter match som avslutter WC Kairo førstkommende onsdag.

Sist sesong var Norge på pallen hele åtte ganger i World Cup, i tillegg til fire pallplasser i den avsluttende WC-finalen i Doha i november.

******

Se hele programmet i Kairo her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=3207
Live resultatservice finner du her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3207
Finalene sendes live på ISSFs YouTube-kanal: https://www.youtube.com/@issfchannel