6 medaljer i H&N Cup

Skytterlandslaget har deltatt med en stor tropp i  H&N Cup i München. Dette er en av verdens største luftkonkurranser, og noen av verdens beste skyttere deltar i denne konkurransen. For pistol senior, pistol- og rifle junior ble dette en fin gjennomkjøring og forberedelse til EM 10m som er i slutten av februar. Rifle senior deltok i World Cup i Kairo i samme tidsrom.

JUNIOR

I H&N Cup gjennomføres det to individuelle konkurranser for både senior og rifle, og en mixed team konkurranse der både juniorer og seniorer deltar i samme konkurranse.

Det ble en kanonstart i H&N Cup for riflejuniorene. Pernille Nor-Woll og Jens Olsrud Østli startet med å kvalifisere seg til gullfinalen i 10 meter luftrifle mixed team. Med poengsummen 628,5 ble de nummer to i kvalifiseringen. Det ble en veldig spennende finale der Pernille og Jens møtte et lag fra Ukraina. Det norske laget åpnet litt forsiktig og lå under 2 – 8 før time-out. Deretter startet opphentingen og poenglikhet ved 12 – 12. Det ukrainske laget ble litt for sterke på de siste skuddene, og vant til slutt 16 – 12 over Pernille og Jens. Godt kjempet av våre unge rifleskyttere som ble belønnet med sølvmedalje.

I den første individuelle kvalifiseringen på 10m luftrifle for junior kvinner lykkes både Pernille Nor-Woll og Synnøve Berg å kvalifisere seg til finalen. Pernille var best av alle i kvalifiseringen med poengsummen 630,5. På plassen bak fulgte Synnøve med 629,3 poeng. Etter en uhyre jevn og spennende finale i H&N Cup ble det gull til Pernille og bronse til Synnøve. Imponerende av de to juniorjentene som fortsatt har flere år igjen i juniorklassen. Martine Sve hadde også en god dag på skytebanen og lå lenge an til finaleplass. Det ble 626,6 poeng og en fin 15. plass for Martine, kun 1,2 poeng bak finaleplass. Godt gjennomført også av Caroline Lund Finnestad og Amanda Sofie Pettersen med henholdsvis 625,4 poeng og 620,7 poeng.

Pernille Nor Woll og Synnøve Berg fortsatte å imponere på dag 2 i H&N Cup. Pernille var nok en gang best av alle i kvalifiseringen med 630,2 poeng. Tett bak og på 3. plass fulgte Synnøve med 629,0 poeng. Både Pernille og Synnøve holdt et meget høyt nivå i finalen, og det ble en kamp mellom de to norske jentene. Pernille vant finalen med hele 254,3 poeng, og denne poengsummen er faktisk 0,3 høyere enn verdensrekorden for senior kvinner på 254,0 poeng, satt av kinesiske Jiayu Han i World Cup i Baku i 2023. Synnøve tok sølvet, og også hun imponerte med solid og stødig finaleskyting med poengsummen 252,3 poeng.  På dag 2 ble det en 38. plass for Amanda Sofie Pettersen med 621,7 poeng, 43. plass til Caroline Finnestad Lund med 621,3 poeng og 56. plass for Martine Sve med 618,3 poeng.

Jens Olsrud Østli ble nummer 2 i den første kvalifiseringen på 10m luftrifle junior menn på med poengsummen 628,1, og kvalifiserte seg dermed for finalen. Even Olai Enger Throndsen hadde også en fin dag på standplass med sterk avslutning på kvalifiseringen, og ble nr 22 med poengsummen 620,7. Isak Gurrik nr 28 med 618,6 poeng og Sebastian Ensjø Johnsen nr 49 med 608,9 poeng. I finalen ble det en veldig fin 4. plass for Jens Olsrud Østli som kjempet godt gjennom hele finalen, og var bare 0,4 poeng unne bronsemedalje.

Jens fulgte opp med sterk skyting også på dag 2. Her ble han nok en gang nummer 2 i kvalifiseringen, denne dagen med 627,9 poeng. I finalen var Jens stødig og trygg hele veien. Medaljekampen sto mellom Jens og Darko Tomasevic fra Kroatia og Aleksa Rakonjac fra Serbia. Darko trakk det lengste strået og sikret seg gullet mens Jens tok sølv og bronsen gikk til Aleksa. Isak Gurrik og Even Enger Throndsen gjennomførte også en veldig fin kvalifisering i dag der Isak kom på 14. plass med 622,4 poeng og Even på 15. plass med 622,3 poeng. Det var ikke langt opp til finaleplass for gutta, finalegrensen var i dag på 624,2 poeng. Sebastian Endsjø Johnsen kom på 49. plass med 607,5 poeng.

På første kvalifiseringsdag på luftpistol for kvinner junior ble det en veldig fin debut for Eline Melkild Aalmo som deltok i sin aller første internasjonale konkurranse i luftpistol. Med poengsummen 557 skjøt hun opp mot sitt beste, og havnet på en fin 23. plass. Eline hadde seriene 92-95-92-89-97-92.  Ane Bjørkås Torgersen og Tiril Fredrikke Schüller fikk en litt tung start, men begge løftet seg midtveis og avsluttet konkurransen godt. Det ble 31. plass med 553 poeng for Ane og 38. plass og 549 poeng for Tiril. Tett bak fulgte Malin Sagmyr som hadde en jevn og fin konkurranse med seriene 91-90-91-90-92-92, 44. plass og 547 poeng.

Andre kvalifiseringsdag ble en veldig fin dag på skytebanen for juniorjentene i pistol. Ane Bjørkås Torgersen med tangering av personlig rekord i internasjonal konkurranse med 562 poeng og 23. plass. Eline Melkild Aalmo med ny personlig rekord med 561 poeng og 26. plass. Godt gjennomført også av Tiril Fredrikke Schüller som var opp 5 poeng fra første dag og 34. plass med 554 poeng. Malin Sagmyr endte på sammen poengsum som dagen før med 547 poeng, og hadde to fine 95 – serier.

Det ble en fin start på H&N Cup for pistolskytter Hans Wang Nøstvold. I den første kvalifiseringen var han kun 1 poeng fra finaleplass på 10m luftpistol for junior menn. Hans fikk 569 poeng og 10. plass med seriene 96-96- 94- 90- 96- 97.  Kristoffer Helgøy Henriksen satte ny personlig rekord med 563 poeng og 24. plass. Tim Leo Hembre var også oppe på finaleplass underveis i kvalifiseringen, og fikk en fin plassering på 27. plass og 562 poeng. Sondre Risan Haltvik leverte også fine og jevne serier og fikk til sammen 556 poeng.

På dag 2 var det Sondre Risan Haltvik som ledet an blant de norske pistoljuniorene. Sondre fikk 10. plass og ny personlig rekord i internasjonal konkurranse. Med poengsummen 570 og 14 innertiere var han kun to innertiere fra å kvalifisere seg til finale. Hans Wang Nøstvold kom på 22. plass med 562 poeng, Tim Leo Hembre på 26. plass med 562 poeng, og Kristoffer Helgøy Henriksen på 56. plass med 549 poeng.

SENIOR

Ole-Harald Aas lykkes med å kvalifisere seg til finalen i den første individuelle konkurransen der han fikk 578 poeng og ble nummer 7. Han fikk en svært god start i kvalifiseringen, men møtte noen utfordringer underveis som han løste mesterlig, og han avsluttet med 19 tiere på sine siste 22 skudd.  Seriene var 97-95-95-95-99-97.  I finalen ble Ole-Harald nummer 7. Erik Eknes skjøt en jevn og fin kvalifisering til 568 poeng og ble nummer 42. På dag 2 ble det litt lavere poengsummer i kvalifiseringen for både Ole-Harald og Erik, og ingen av de lykkes å kvalifisere seg til finalen. For Ole-Harald ble det 574 poeng og 18. plass, og Erik ble nr 36 med 567 poeng. Begge gutta viser at de har en god og stabil form inne, og er i fin rute inn mot EM 10m.

Det ble litt tøffere konkurranser for seniorjentene i pistol. På dag 1 skjøt Ann Helen Aune 547 poeng, Mariell Vestnes Olsen 543 poeng, Elena Eikevoll Heltne 542 poeng og Johanna Reksten 535 poeng. På dag 2 ble Elena best av de norske senior kvinnene med 551 poeng, Ann Helen med 543 poeng, Mariell med 536 poeng og Johanna med 524 poeng.

Amalie Evensen var Norges eneste riflesenior i H&N Cup, og gjennomførte to svært gode kvalifiseringer. På dag 1 fikk hun 627,8 poeng og ble nummer 15, kun 1 poeng fra finale. På dag 2 fikk hun 628,9 poeng, og var bare ett tidel bak finalegrensa og ble nummer 10.