Gode norske resultater i WC lerdue i Marokko

To norske skyttere deltok i årets andre WC-runde i lerdue, som ble arrangert i Rabat, Marokko. I OL-Trap deltok Ruben Grønbeck Lillerud, og i skeet stilte vi med Jørgen Engen.

Ruben Grønbeck Lillerud var først ute, og med en sterk avslutning ble han nummer 25 i OL-trapkonkurransen. Dette er hans nest beste plassering i World Cup og han var bare tre treff fra finale. Etter 70 treff 1. dag  levde finaledrømmen fortsatt for Ruben, men 22 treff på fjerde runde satte en stopper for det. En glimrende 25-runde til slutt sikret likevel en sterk plassering i Marokko.

Seriene ble 23-24-23-22-25, og med 117 treff totalt var Ruben likt med blant annet tyrkiske Tuncer, som vant kvalifiseringen i WC Kairo for to uker siden, og den olympiske mester fra 2016, Josip Glasnovic fra Kroatia. Så Ruben leker med de store gutta og det kler ham godt. 98 skyttere var med i OL-trap menn i den marokkanske hovedstaden. Tre skyttere på 121 treff og tre på 120 treff gikk direkte til finale denne gang. Der møtes dermed skyttere fra henholdsvis Tsjekkia, Qatar, Austalia, Kuwait, Italia og Frankrike.

I skeet ble det ble en fin 12.plass på Jørgen Engen, med 120 treff var han bare ett treff fra shoot-off om den siste finaleplassen. Etter 25-24-25 1. dag var han i delt ledelse med 74 treff. Dagen etter ble det tre bom på seks skudd midt i den fjerde runden, som sendte ham nedover på lista. Med 24 treff på siste runde ble det akkurat for lite til å kjempe videre om en plass blant de seks beste for Jørgen. Alt i alt likevel en god sesongstart internasjonalt for Jørgen Engen.

Italienske Tammaro Cassandro vant finalen med 59 av 60 mulige treff, Vincent Hancock, USA og Daniel Korcak, Tsjekkia sikra seg de andre to pallplassene.

Se alle resultater fra WC Rabat hos ISSF.

(På bildemontasjen ser vi Jørgen Engen til venstre og Ruben Grønbeck Lillerud til høyre.)