Nytt medisinsk skjema til klassifisering!

Norges Sportsskytterforbund har laget et nytt medisinsk skjema til klassifisering i skyting. Dette er en del av arbeidet for å kvalitetssikre klassifiseringer, og sikre like forventninger til klassifisering for alle utøvere. Det medisinske skjemaet som har foreligget til nå brukes til alle idretter, og er ikke laget spesifikt for skyting.

Mer om klassifisering kan du lese her.
*Merk – dette skjemaet gjelder for skyttere med bevegelsesnedsettelser. Dersom du er blind/svaksynt eller har hørselsnedsettelser og ønsker klassifisering, kan du trykke på linken over for informasjon om dette.

De største endringene i det medisinske skjemaet: 

  • Det er oversatt til norsk
  • Det er beskrevet tilstander og diagnoser kun gjeldene for grenene: Rifle, pistol og lerdue
  • Det er utarbeidet et tilleggsskjema med beskrivelser for godkjente tilstander og diagnoser innenfor skyting.

Skjemaet er utarbeidet av NSFs klassifisisører i samarbeid med ansvarlig for paraskyting, Gyda Winther.

– Klassifisering er grunnpilaren i paraskyting, og det er viktig at utøvere, klubber og interessenter innenfor paraskyting enklere kan tilegne seg informasjon om hva klassifisering er, og hva som skal til for å bli klassifisert. På denne måten kan vi sikre mer like forventninger til klassifisering, og en forståelse om hva det medisinske skjemaet er, og hvorfor det brukes, utdyper Gyda.

Vi mener dette er en bedre løsning enn hva det har vært til nå, og ser frem til å ta det i bruk til kommende klassifiseringer.

Det medinske skjemaet kan lastes ned her: Medisinsk skjema til klassifisering
Tilleggsdokumentet til det medisinske skjemaet kan lastes ned her:  Tillegg til medisinsk skjema