Vellykket Landsstevnet for rekrutter, 10 meter!

Foto: Fra venstre, Lycke-Oline Holthe, Kari Vikertorpet, Per Iversen, Kamilla Thue og Wenche Horten. Tatt av Kai Roger Lindberget/Mitt Eidskog.

I helgen inviterte Eidskog Sportsskyttere til Landsstevnet for rekrutter, 10m 2024! På fredag ble det arrangert luftsprint, mens selve landsstevnet for rekrutter ble gjennomført på lørdag. Det var 69 skyttere fordelt på 17 klubber som deltok på stevnet, og det har kommet mange flotte tilbakemeldinger på landsstevnet!

Klipt snor og start
Eidskog Sportsskyttere har også gjort en god jobb med opplegget rundt stevnet, og hadde en åpningsseremoni på fredag kveld før start av sprintluft. Her ble det vist hilsninger fra Idrettspresident Zaineb Al-Samarai og Mesternes Mester vinner, og tidligere skytter Ole-Kristian Bryhn. Videre hadde generalsekretær Per Iversen en tale, i tillegg til ordfører Kamilla Thue og VI-skytter Sandra Gaustad i klubben hadde også en flott sang. Seremonien ble avsluttet da ordføreren klippet den røde snora, med noen ord fra to av klubbens yngre medlemmer: Lycke-Oline Holthe og Kari Vikertorpet.

Mange gode erfaringer
Med jobben og engasjementet klubben har hatt, er det ikke merkelig. I tillegg til skytekonkurransene, var det satt opp quiz, vennskapstre (med perling), det var yatzyturnering og «Mesternes mester Eidskog», de to sistnevnte var det en gjev pokal i potten. Energinivået var på topp hele dagen, også med tanke på at det for flere skyttere var en tidlig start.

Flere skyttere deltok på sitt aller første stevne, noen har skutt i mange år, andre i noen måneder, mens noen skyter med luft av og til. Med andre ord er dette et arrangement som favner mange, og tilbakemeldingene tilsier at det var noe også arrangørene klarte å vise på en flott måte. Det er også inspirerende å se klubber tilrettelegge for sine ungdommer, og gjør en fantastisk klubbtur ut av stevnet.

Superfinale med muligheter
Det ble også gjennomført superfinale etter skytterne var ferdige, en for rifle og en for pistol. Denne ble gjennomført med klassevinnerne, samt en tilfeldig trukket skytter basert på resultatlistene. Her var det mange som fikk testet nervene i en Monte Carlo finale – altså «gult kort, rødt kort», og tilbakemeldingene var også gode. Med andre ord var det en mulighet for alle skytterne å få delta i finalen, som resulterte i gode erfaringer og en morsom opplevelse.

Tusen takk
Etter en flott medaljeseremoni, der alle skyttere fikk sine velfortjente medaljer, avsluttet Landsstevnet for rekrutter med stående applaus fra deltakerne og de fikk sin fortjente arrangørplakett. Vi takker Eidskog Sportsskyttere for et flott samarbeid rundt planlegging, gjennomføring og avslutning av landsstevnet for rekrutter! Dere gjorde en formidabel jobb. Videre takker vi alle klubber og utøvere for deltakelse på landsstevnet, og gratulerer med flotte gjennomføringer. Det har vært en ære og følge med denne helgen.

Resultatene
Det er noen utfordringer med uthenting av resultatlister, dermed kommer fullstendige lister under. Det kommer igjen oppdaterte med et annet format da disse blir hentet ut, enn så lenge er de i dette formatet.

Resultater:

Underveis ble resultater oppdatert på vår Facebookside, og bilder kan finnes der. Et utvalg vil også lastes opp i NSFs Flickr-konto. Du kan også finne bilder på Eidskog Sportsskytters Facebookside.