Merkeskyting!

Vi har gleden av å introdusere Skyt med oss – Merkeskyting!

Merkeskyting er utarbeidet for rekrutter og juniorskyttere med oppstart i 2024. Vårt mål er at merkeskyting skal bli en del av treningshverdagen i klubb,  og ønsker gjerne tilbakemeldinger på både gjennomføringer og innspill til utvikling. I første omgang starter vi med merkeskyting for luftpistol, luftrifle, nordisk trap, skeet og 10m viltmål, og vil utvide til andre øvelser og grener etter hvert.

Hvem kan få merker?
Alle skyttere t.o.m. junior kan skyte om merkene.
Merkene kan kjøpes i vår nettbutikk her. 

Hvordan få merker?
Merker tildeles etter oppnådd poengsum 10 ganger. Seriene er satt på bakgrunn av 10-skudds-serier, som vil si at man har mulighet til å oppnå merket flere ganger på samme serie. Dette kan oppnås både på trening og konkurranse. Det er opp til hver enkelt klubb om man velger ut egne merke-treninger, eller om alle treninger skal telle.

For klubb:
Merkene vil være klare for bestilling i vår nettbutikk i midten av april. Bildet til venstre viser de ulike over merkene, samt poengsum for å oppnå disse (luftpistol). Det er tilsvarende merker for alle øvelser. Her finner du oversikten over de ulike merkene og poengsummene:

Disse plakatene kan skrives ut og eventuelt henges opp på banen, klubben står også fritt til å laste ned og dele der det måtte passe.

 

Hvordan skjer tildelingen?
Klubben kjøper selv inn merker , og følger opp hvem som får merkene. Vi anbefaler å dele ut merkene enten mot slutten av året, eller eksempelvis ved siste trening for sesongen. Kjøp merkene i NSFs nettbutikk (de koster kr 8 pr. stk.).

Forslag til registrering av merker:
Vi har laget noen forslag til registrering av merker. Under følger et Excel-skjema klubben kan bruke til å fylle inn oppnådde resultater med poeng. Videre er det utarbeidet et skjema der klubben kan sette strek for antall oppnådde merker.

Har din klubb laget et godt skjema? Del det gjerne med oss, slik at andre klubber kan få glede av den gode ideen!

Skal din klubb gjennomføre merkeskyting, eller dele ut merker?
Send gjerne bilder, videoer og tekst til gyda.winther @ skyting.no, så kan vi dele inspirasjon videre til andre klubber! Ta også kontakt dersom du har innspill til prosjektet.