Simon reduserer toppidrettssatsingen

Simon Kolstad Claussen har bestemt seg for å redusere satsingen på toppidretten og kommer ikke til å kjempe videre om plass i OL i Paris.

– I den siste tiden har det vært veldig krevende for meg å fungere normalt i hverdagen. I altfor lang tid prøvde jeg å fikse dette på egenhånd uten å be om hjelp. Det sendte meg rett i veggen og jeg gikk ned for telling i starten av mars måned, sier Simon Kolstad Claussen.

– Jeg får god hjelp av profesjonelle fagfolk, samtidig som familien har gitt meg en utrolig god støtte. Dette har medført at jeg sakte, men sikkert begynner å komme meg på rett kjøl igjen. Jeg har derimot kommet til den erkjennelse at jeg må prioritere egen helse foran det å kjempe om en OL-plass i Paris. Denne avgjørelsen er også tatt i samråd med Skytterlandslaget, sier Simon, som inntil videre i stedet sikter mot en eventuell deltagelse i EM på 300 meter

Opplevd enorm støtte
– Jeg håper jeg har nok tid til å komme meg i form til det. Satsingen min reduseres, men jeg er sikker på at det er et klokt valg. I løpet av sommeren eller høsten vil jeg ta stilling til om jeg skal fortsette toppidrettskarrieren min eller finne en annen vei å gå i skyttersporten. Jeg er veldig glad i sporten min og kommer nok aldri til å slutte å skyte konkurranser, men graden av tid og energi som skal brukes på dette i framtida må jeg vurdere nærmere, sier Simon, som har opplevd enorm støtte hos sine nærmeste de siste ukene.

– Jeg vil takke kona mi Astrid for den fantastiske støtten jeg har fått. Hun er enestående. Og jeg er veldig glad for den forståelse jeg har møtt i familien og miljøet rundt oss, avslutter Simon Kolstad Claussen.

Viktig å snakke om det
– Vi har full forståelse for Simons valg og ønsker å gi ham den støtte han ønsker fremover. Han er fortsatt en del av Skytterlandslaget og vi er glade for at han har en god familie og folk rundt seg som hjelper ham, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

– I perioder der man møter personlige utfordringer, får problemer med å mestre hverdagen eller kjenner på noe belastende man ikke har kjent på før, så er det helt avgjørende å snakke med de man har rundt seg eller det hjelpeapparatet som finnes. Da vil man oppdage at det er mange som ønsker å hjelpe, akkurat som for Simon i dette tilfellet, sier Aune.

Simon Kolstad Claussen har ingen kommentarer utover det som står i denne saken.
Evt. spørsmål rettes til sportssjef Tor Idar Aune, det gjelder også evt. mediehenvendelser.

Kontaktinformasjon
Tor Idar Aune
Sportssjef og mediekontakt Skytterlandslaget
+47 908 47 231
tori @ skyting.no