God norsk skyting i European Youth League i Litauen

Våre unge utøvere som deltok i European Youth League (for skyttere fra 14 til 18 år) i Litauen denne helga leverte gode prestasjoner, og Norge er videre til finalen senere i år på rifle etter seier totalt i denne kvalifiseringsrunden. De andre nasjonene som deltok var Estland, Finland (kun rifle), Latvia (kun pistol), Litauen og Sverige.

Fredag åpnet rifleskytterne med seier 18-6 over både Sverige og Litauen. Lørdag ble det seier 17-7 over Estland og tap 10-14 for Finland, men det holdt likevel til seier foran Finland med knapp margin. Begge nasjoner ble stående med tre seire, men Norge hadde kapret ett poeng mer i de fire matchene.

På pistol ble det knepent tap i første match 11-13 mot Litauen for det norske laget, mens Latvia ble for sterke i den andre matchen, der Norge tapte 7-17. Lørdag ble det tap 8-16 for Sverige, og en ny, jevn kamp denne gangen mot Estland, der det til slutt ble tap 10-14. God jobbing og gode prestasjoner av alle åtte i aksjon på rifle og pistol i dag er rapporten fra Litauen.

Hele seks av åtte utøvere var ute på sin aller første representasjonsoppgave for Norge. Riflelaget besto av Aurora Misfjord, Anna Linnea Schützer, Sebastian Endsjø Johnsen og Nikolai Rinde, mens pistollaget var Live Marie Sakslund Sørsdahl, Eline Melkild Aalmo, Maximillian Kjus Spaniland og Elias Kalstad Lauritzen.

PS
Poengsystemet i European Youth League er ikke så enkelt å forklare. For de som vil sette seg inn i systemet, les mer her: https://esc-shooting.org/documents/EYL (nederst på siden).