Ruben skyter EM fredag

Ruben Grønbeck Lillerud er klar på leirduebanen i Lonato for sine første skudd i EM fredag morgen. Han er Norges eneste OL-trap-skytter i Italia, mens to skeetskyttere skal i aksjon i neste uke.
Europamesterskapet er siste direkte kvalifiseringsmulighet for OL i Paris. I OL-trap skal det deles ut en kvoteplass til OL til den beste i konkurransen uten kvoteplass fra tidligere.

Ruben har hatt en hektisk vinter og vår med deltagelse i World Cup-konkurranser, OL-kvalifisering og treningssamlinger på Kypros og på EM-arenaen i Lonato. Nå har han hatt noen gode treningsdager hjemme etter 116 treff og 61.plass i OL-kvalifisering i Doha i april.

Erik Watndal og Jørgen Engen er våre to skeetskyttere i aksjon over helga. Også i denne øvelsen kjempes det om en kvoteplass til OL i tillegg til finaleplasser og EM-medaljer. Det er rekordstor deltakelse i dette EM med hele 442 utøvere fra 42 nasjoner.

EM i Lonato innleder den siste hektiske perioden før OL og PL i Paris. Før EM Leirdue i Lonato er ferdig, så starter EM 25/50/300 meter for rifle og pistol i Osijek. Og mens juniorene avslutter dette mesterskapet i begynnelsen av juni, så starter både EM Para i Granada og World Cup München for rifle og pistol. Deretter avsluttes perioden med World Cup i leirdue, også det i Lonato i Italia. Så nå følger altså en drøy måned med internasjonale konkurranser, som vi følger opp på vår Facebookside og nettside skyting.no.

Finalene i EM Lonato vil bli livestreamet hos ESCs youtube kanal.

Følg EM Leirdue hos ISSF og hos ESC.