Onsdag starter EM i Kroatia – 300m rifle først på programmet

Onsdag 22. mai innledes EM 25/50/300m (pistol og rifle) i skyttersenteret Osijek i Kroatia, og det er 300m rifle-skytterne som skal først ut. Norge stiller med tre skyttere i kvinneklassen; Oda Flikkerud, Katrine Lund og Jenny Tovseth Vatne, og de starter mesterskapet med 60 skudd liggende kl. 11.00. Oppladningen foran denne konkurransen ble ikke den beste, komplikasjoner under flyreisen til Kroatia gjorde at troppen bare fikk med seg våpnene sine til Osijek mandag, mens resten av bagasjen med bl.a. ammunisjon og skytterklær ikke ankommer før på kveldinga i dag. Dermed gikk den norske trioen glipp av dagens treningsrunder og konkurransegjennomgang på banen, og de må i morgen gå rett fra utstyrskontroll til konkurranse.

Torsdag 23. mai er det tid for match (3×20 skudd) med start kl. 11.45 og er de tre norske skytterne blant de 4 beste lagene når man legges sammen poengene fra den individuelle konkurransen, skal de på ettermiddagen også ut i finaleskyting (semifinaler og gull/bronsefinale) i Trio-konkurransen i denne øvelsen.

Siste 300m-øvelse er 3×20 skudd standardrifle, som skytes lørdag  25. mai, Her konkurreres det i en åpen klasse, for begge kjønn.

Europamesterskapet i Osijek fortsetter tirsdag 27. mai med 25/50m pistol- og 50m rifle-konkurransene for både senior og junior. En gjennomgang av denne delen av programmet, inkludert en presentasjon av den norske troppen, vil bli lagt ut her på skyting.no tidlig i neste uke.

Se fullstendig program for EM her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=3229
For live-resultater og resultatlister, se her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3229

*******

Vi minner om at EM lerdue fortsatt pågår i Lonato, Italia.  Onsdag 22. mai starter skeetkonkurransene med Jørgen Engen og Erik Watndal på startstreken i herreklassen; de skyter 50 duer onsdag, 50 duer torsdag og 25 duer + finale fredag. EM er siste mulighet til å sikre seg OL-kvoteplasser i lerdue til via stevneresultater.