Seks skyttere til OL

Olympiatoppen har tatt ut seks utøvere fra Skytterlandslaget til OL 2024 i månedsskiftet juli-august. Fem norske rifleskyttere og en leirdueskytere vil være på plass på standplass når lekene starter i Paris.

Rifle
Jeanette Hegg Duestad
Jenny Stene
Synnøve Berg
Jon-Hermann Hegg
Ole Martin Halvorsen

Leirdue Skeet
Erik Watndal

Jenny Stene

Jeanette Hegg Duestad

Synnøve Berg

Jon-Hermann Hegg

Ole Martin Halvorsen

Erik Watndal

Innstillingen fra Norges Sportsskytterforbund ble levert til Olympiatoppen mandag denne uke etter gode diskusjoner og full enighet i sportslig apparat, samt enstemmig godkjenning av Toppidrettskomiteen. Alle seks opptjente kvoteplasser til OL 2024 benyttes.

– Våre publiserte uttakskriterier i sportsplanen for 2024 er fulgt, og vi er trygge på at dette er det riktige uttaket. Vi gleder oss over å gi disse seks utøverne sjansen til å konkurrere med verdens beste skyttere på den aller største arenaen, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Erik Watndal deltok også i OL i Athen i 2004 og i Tokyo i 2021. Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og Jon Hermann Hegg skjøt sitt første OL i 2021, mens Ole Martin Halvorsen og Synnøve Berg får sin OL-debut.

– Vi har fortsatt ingen resultatmål i Skytterlandslaget og holder fokus på prestasjon. Det handler om trening, forberedelse og gjennomføring av konkurranser. Den som er best på det, får oftest også de beste resultatene, sier sportssjef Tor Idar Aune.


Forberede oss som vanlig

– Jeg gleder meg og ser fram til Paris. Et nytt stevne med nye muligheter og vi skal bruke tida godt fram dit, sier Jeanette Hegg Duestad.

– Det føles godt å få muligheten til å skyte OL igjen. Jeg gleder meg til å reise med denne fine gjengen og skal forberede meg maksimalt, sier Jenny Stene.

– OL er gøy og et steg videre. Nå er det viktig å trene og forberede seg som vanlig, og det skal vi klare, sier Jon-Hermann Hegg.

– Det blir veldig gøy og håper det blir veldig lærerikt også, sier Ole Martin Halvorsen.

– Jeg er takknemlig for å få sjansen til å skyte OL og veldig glad for at jeg har så mange rutinerte lagkamerater rundt meg, sier Synnøve Berg.

– Jeg er glad for å bli tatt ut til OL og skal gjøre alt jeg kan for å være klar. Det blir gøy det, sier Erik Watndal.

10 meter luftrifle kvinner
Jeanette Hegg Duestad
Synnøve Berg

10 meter luftrifle menn
Jon-Hermann Hegg
Ole Martin Halvorsen

10 meter luftrifle mixed team
Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg
Synnøve Berg og Ole Martin Halvorsen

50 meter match kvinner
Jeanette Hegg Duestad
Jenny Stene

50 meter match menn
Jon-Hermann Hegg
Ole Martin Halvorsen

Skeet menn
Erik Watndal