Klassifiseringssamling for paraskyttere våren 2020

28. februar 2020 / / /

Norges Skytterforbund inviterer til klassifiseringssamling for paraskyttere (skyttere med funksjonsnedsettelse), 28. februar – 1. mars.

Samlingen er rettet mot nye skyttere som trenger veiledning og hjelp for å komme i gang, og skyttere som ønsker hjelp til videre utvikling. Videre vil det også være mulighet for å bli nasjonalt klassifisert, ved å gjennomføre en klassifisering.

Samlingen vil foregå i Alfhallen.
Adressen er: Dugnadsvegen 13, 2040 Kløfta.

Tidspunkt og program (med forbehold om endringer):

Fredag:
18.30: Introdusering til paraidrett og hva er klassifisering
19.00: Middag og sosialisering

Lørdag:
08.30: Frokost
09.30: Avreise fra hotellet
10.00: Ankomst skytebanen
10.05: Info og forventningsavklaringer
10.30: Klargjøring
11.00: Start skyting
12.30 Lunsj
13.30 Start for skyting
15.00 Avslutning
19.00 Middag

Søndag:
08.25 Frokost
09.00 Avreise bana
09.30-09.45 Start skyting
11.30 Slutt skyting
12.00 Avreise til hotellet, for lunsj og start klassifisering

Klassifisering

For å få status som funksjonshemmet skytter, må du gjennom en medisinsk test. Testen består også av bedømmelse av generell helsetilstand, men først og fremst skal den avdekke hvor stort handikap den enkelte har. Dette i forhold til å finne den riktige klassen for den enkelte, men også hvor mye støtte den enkelte trenger for å få et mest mulig rettferdig klassifisering.

Selve prosessen foregår ved at den enkelte fremstilles for en nasjonal klassifisør, som så tar med all informasjon videre til den internasjonals klassifisøren som fastsetter den endelige klassifiseringen. Alle som er nasjonalt klassifisert kan delta i nasjonale stevner og mesterskap i rifle og pistol. For å delta internasjonalt må de ha internasjonal klassifisering, noe du får første gangen du representerer landslaget i en av de større konkurransene. Et medisinsk skjema må fylles ut i forkant av nasjonal og internasjonal klassifisering her: World+Shooting+Para+Sport+PI+Medical+Diagnostics+Form.

Påmelding:

Påmeldingsfristen er 16. februar.

Påmelding skjer gjennom påmeldingsskjema i Questback, trykk her for å gå til påmeldingsskjemaet.

Det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder for påmeldingen. I påmeldingen må du oppgi navn, og eventuell ledsager. Oppgi også behov for transport og overnatting.

Hver enkelt tar med seg det utstyret den bruker på daglige treninger, derav evt. bord, våpen, jakke, reim osv. Dersom man har vanskeligheter for å ta med seg dette, av praktiske grunner i forhold til transport eller ikke utlån fra klubb, skriv dette i påmeldingsskjemaet.

Kostnader:

Hver enkelt deltaker må selv dekke overnattingen på hotellet, og middagene de skal ha under samlingen. Hotellet vi har avtale med er Scandic Hotel Gardermoen, der prisen er 690kr per natt, inkludert frokost. NSF bestiller rommene til hver enkelt som skal ha overnatting, behovet for dette oppgir dere i påmeldingsskjemaet.

NSF dekker:

  • Reise til utøver og ledsagere for inntil 2000 kroner per. pers.
  • Lunsj lørdag og søndag
  • Klassifiseringen
  • Leie av skytebanen
  • Generell transport
  • Trenere til samlingen

Dersom det er noen spørsmål rundt samlingen, ta kontakt med:

Gyda Nordhagen
Integreringskonsulent
Gyda.nordhagen @ skyting.no
+47 936 95 847