Ole-Kr. Bryhn nr. 5 i WC Gabala

Ole-Kristian Bryhn bekreftet nok en gang at han er i verdenstoppen i skyting med 5.plass i finalen på 50 meter liggende under World Cup i Gabala. Pål Hembre tok en fin 12. plass i silhuettpistol.

– Jeg er bra fornøyd med 5.plass og veldig glad for nok en gang å kvalifisere meg til finale. Finaletrening internasjonalt er viktig, sa Ole-Kristian Bryhn rett etter finalen i Aserbajdsjan. Dette var tredje gang Bryhn kvalifiserte seg til finale i kamp med verdens beste i årets World Cup. I den første WC-runden i Sør-Korea ble han nummer fire på 50 meter helmatch og sikret Norge kvoteplass i OL. I den andre runden i USA ble han nummer to på 50 meter liggende før han fikk sykdomstrøbbel og sto over den tredje runden i Tyskland. Nå i den fjerde og siste WC-runden var han igjen tilbake i tetsjiktet.

– Jeg er fornøyd med god teknisk skyting i kvalifiseringen og spesielt fornøyd med hvordan jeg mestret avslutningen, sa Bryhn. Han ble nummer åtte i kvalifiseringen med 626,2 og gikk videre til finale som sistemann. I finalen startet alle på nytt og Bryhn kjempet helt i toppen til det kom to ganger 9,8 på skudd ni og ti. Dermed ble han eliminert ut på 5.plass med bare to tidelers margin til konkurrenten foran. Russiske Kirill Grigoryan vant finalen foran den amerikanske veteranen Matthew Emmons og Tomas Jerabek fra Tsjekkia.

Odd Arne Brekne skjøt 624,9 poeng i kvalifiseringen og var bare 1,3 poeng fra finale. 14.plassen i Gabala er hans beste plassering i World Cup i år. Fra før hadde han 15.plass på helmatchen i USA og 17.plassen på liggende i Sør-Korea som sine beste resultat. Kjell Roar Livold ble nummer 37 med 622,0 poeng. Ingen av disse to maktet dermed å sikre Norge en ny kvoteplass til OL i Rio. Så langt står Norge med tre kvoteplasser i rifle, men det gjenstår muligheter de kommende dager. Torsdag skyter jentene 50 meter halvmatch før gutta avslutter World Cup med 50 meter helmatch fredag.

God skyting av Hembre
Pål Hembre skjøt årsbeste internasjonalt med 580 poeng og endte opp på 12.plass, bare to poeng bak finalegrensa på OL-øvelsen 25 meter silhuettpistol. Etter tirsdagens første del var han nummer ti i konkurransen. Hembres serier var 99-98-94 til 291 poeng på tirsdag og 98-98-93 til 289 poeng på onsdag.

Se resultater fra Gabala her: http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule_by_discipline.ashx?cshipid=1696