EYL 2015

4.plass til de norske rifleungdommene i EYL

Det ble fjerdeplass til Norge i rifleklassen i årets European Youth League-finale, etter at det ble tap mot hjemmenasjonen Sverige i bronsefinalen.

På det norske laget skjøt Henrik Larsen, Regine Nesheim og Jenny T. Vatne.

De åtte nasjonslagene var i den innledende delen av konkurransen delt i to grupper. Norge møtte Frankrike (uavgjort, men tap i omskyting), Serbia (uavgjort, seier i omskyting) og Kroatia (seier 14-10), og siden Frankrike også vant sine to andre kamper, ble det 2.plass og bronsefinale på Norge.

Bronsefinalen mot Sverige endte 58-62, etter at litt svak norsk skyting midtveis gjorde at svenskene fikk et forsprang som på det meste var oppe i 14 poeng. Dette ble for tøft å ta igjen, selv etter et flott forsøk på opphenting mot slutten.

European Youth League (EYL) er en luftpistol- og luftriflekonkurranse for skyttere i alderen 14-18 år, som avholdes etter et spesielt duellsystem.

Se de svenske arrangørenes side her, med bl.a. resultater: http://4holmberg.se/f%C3%B6rsta/yl2015/