Stene og Nesheim på seierspallen

Flott norsk sesongstart i Swedish Cup

Det ble en flott sesongstart for de norske luftpistol- og luftrifleskytterne i årets utgave av Swedish Cup i Sävsjö. Det ble sanket 43 finaleplasser i løpet av de 3 konkurransedagene og oppnådd en rekke resultater på godt, internasjonalt nivå.

Av pistolskytterne merker vi oss særlig junior Sara Stamnestrø som sikra seg finaleplass alle tre dager, med 2.plass som beste plassering. 377 poeng, som hun hadde i sin beste 40 skudd-serie, er et resultat som ville gitt henne finaleplass med god margin i siste EM luftvåpen. Også Christoffer Robin Hovd imponerte med flott finaleskyting med luftpistolen, to 2.plasser og en 4.plass lar seg høre for Drammensgutten som ennå ikke har fylt 18 år.

Av seniorskytterne i pistol skjøt særlig Ingeborg Gran stabilt bra, med 379 poeng som beste resultat. Steinkjerskytteren fikk 2 finaleplasser, det samme greide Aina Flørli.

I rifle må Malin Westerheim og Henrik Larsen framheves; Malin med en finaleseier og svært sterke 419,9 poeng på innledende skyting onsdag, og Henrik med beste resultat (over 620 poeng x 3) på innledende skyting alle tre dager,  samt en finaleseier.

Men det var også andre som skjøt godt: Juniorene Jenny Stene og Benjamin Karlsen og andreårs-senior Håkon Sørli tok hver sin finaleseier, og både Sørlie, Karlsen, Øyvind Solbrekken Flatla og Regine Nesheim kom til finale og sikra seg flere pallplasser. Vi merker oss også Odd Arne Breknes superresultat på 60 skudd mandag, 628,7 poeng, og Viktoria Nyfløts fine 413, 5 poeng da hun vant innledende skyting i juniorklassen tirsdag.

I SH2 var ikke deltakelsen så stor denne gangen, men eneste norske deltaker, Heidi Sørlie-Rogne, skjøt bra alle tre dager, med 631,3 poeng og seier onsdag som høydeepunktet.

Se Skytteforbundets Facebook-side for mer omfattende omtale av de tre konkurransedagene.
Se Swedish Cups hjemmeside for resultatlister.

Bildet: Jenny Stene (i midten) vant og Regine Nesheim (t. h.) ble nr. 3 i luftrifle kvinner junior under 1. dag av Swedish Open (foto fra Swedish Opens hjemmeside)