Westerheim fornøyd tross svak plassering i Rio

Malin Westerheim brukte nesten halve konkurransen på å komme i gang, og ble bare nummer 44 på 10 meter luftrifle i prøve-OL i Rio, som er årets andre World Cup-runde i rifle. Likevel var hun fornøyd etter skyting.

Snittet av de siste 23 skuddene var godt nok for finale, men åpningen var altfor svak for Westerheim, som tok sølv i denne øvelsen under EM i Ungarn i februar. Hun gjorde gode prøveskudd, men slet med å komme inn i blinken da konkurransen startet. Allerede i første serie valgte hun å legge fra seg børsa og ta en prat med trener Espen Berg-Knutsen.

– Jeg følte jeg sto mer i ubalanse enn det jeg vanligvis gjør og slet på de første skuddene. Da tok jeg en tur bak til Espen og fikk bekreftelse på at jeg sto fint. Jeg tok med meg det ut på standplass igjen og fikk en veldig god avslutning på skytingen. Godt å kjenne at jeg stolte på meg selv og Espen etter den praten og jeg trøkket til. Jeg er veldig fornøyd med det, sa Malin Westerheim etter hun var ferdig med de 40 skuddene.

Kinesiske Zhang Binbin vant kvalifiseringen med 421,0 poeng. Finalegrensa gikk på 417,5 poeng, mens Malin Westerheim fikk 412,2 poeng etter seriene 101,2 – 102,7 – 104,3 – 104,0. I finalen lørdag kveld norsk tid, var det en annen kinesisk utøver som stakk av med seieren. Ni år etter forrige WC-seier i denne øvelsen, vant Du Li foran russiske Daria Vdovina og tyske Selina Gscwandtner, som begge var på pallen for første gang på 10 meter luftrifle.

Herrene skyter 10 meter luftrifle på mandag. Øyvind Solbrekken Flatla, Ole Magnus Bakken og Are Hansen utgjør det norske laget i den øvelsen.

Resultater
World Cup i Rio 10 meter Luftrifle Kvinner

Finale

  1. Du Li, CHN
  2. Daria Vdovina, RUS
  3. Selina Gschwandtner, GER

Kvalifisering

  1. Zhang Binbin, CHN, 421,0
  2. Malin Westerheim, NOR, 412,2

Følg skytingen og se resultatene fra v-cupen hos ISSF.