Spennende EYL-kvalifisering i Finland

I helga var 8 norske ungdommer i Finland for å konkurrere i European Youth League, en lagkonkurranse i luftpistol og luftrifle. Den norske lagene møtte 4 andre nasjonslag og konkurrerte i «Gruppe Nord» om 2 plasser til EYL-finale i Italia til høsten.

For rifleskytterne ble dette en svært spennende konkurranse; alle lag møtte alle og når det var en kamp igjen leda Finland med 3 seire, mens Sverige og Norge hadde to seire hver. Norge slo Polen, mens det ble uhyre jevnt mellom Sverige og Finland. Det måtte to omskytinger til før svenskene kunne juble, og med tre lag som hadde 3 seire hver, ble det hele avgjort på «målforskjell». Her gikk Finland og Sverige foran Norge, og dermed ble disse to landene direktekvalifisert til finalen. Det er imidlertid er regel i EYL som sier at beste «treer-lag» fra de tre regionskvalifiseringene også går til finalen. Så i slutten av mai vil det bli avklart om det blir Italia-tur på de norske rifleskytterne.

De norske pistolskytterne tapte alle sine kamper og ble nr. 5 i konkurransen. Men de kjempet bra hele veien og i duellen med Litauen, som til slutt vant kvalifiseringen, var det bare et par poeng som avgjorde i litauernes favør.

Se resultatene her:
Sammenlagt
Enkeltkamper

 

Pistollaget i EYL 2016
Det norske pistollaget, f.v. Thea Haarberg, Trude Johansen, Ann Helen Aune og Christoffer Hovd.

 

Norge mot Estland i luftrifle - EYL 2016
De norske rifleskytterne i duell med Estland, de norske er f.v. Benjamin Karlsen, Jenny Stene og Tonje Engevik.