Siste World Cup før OL-uttaket

Lørdag starter sesongens største World Cup-stevne i skyting i München. Elleve norske skyttere kjemper om Norges fire kvoteplasser til OL i Rio. Nå skal det avgjøres.

– Uttaket til OL gjøres i etterkant av dette stevnet. Prestasjoner i 2015 og 2016, prestasjonsutvikling og resultater danner grunnlaget for uttaket. Sju herrer og fire kvinner har fortsatt mulighet til å komme til Rio, sier landslagstrener på rifle, Espen Berg-Knutsen.

De sju herrene som kjemper om OL-plass er Odd Arne Brekne, Simon Kolstad Claussen, Ole-Kristian Bryhn, Ole Magnus Bakken, Øyvind Solbrekken Flatla, Stian Bogar og Are Hansen. De fire damene er Sina Busk, Malin Westerheim, Katrine Aannestad Lund og May Elisabeth Nordahl.

– Noen av skytterne kan komme til OL på bakgrunn av tidligere prestasjoner og resultater, mens andre er avhengig av en topp prestasjon og resultat her i München for å nå Rio i august, sier Berg-Knutsen.

I tillegg til disse OL-aktuelle skytterne deltar også Endre Hagelund og Kjell Roar Livold på rifle, samt pistolskytterne Aina Flørli, Ingeborg Gran, Anne Mette Sæteren, Morgan Bunes, Christian Johnsen, Johnny Jenssen og Pål Hembre i München.

– München er årets høydepunkt i World Cup for både pistol og rifle. Her er det alltid stor deltakelse og virkelig et sted å måle krefter bare to måneder før OL i Rio. München er også et sted norske skyttere alltid har trivdes godt. Vi har mange gode resultater fra denne arenaen fra tidligere, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Lørdag 21.05.16
World Cup i München innledes med 10 meter luftrifle for menn og kvinner lørdag. Ole Magnus Bakken, Øyvind Solbrekken Flatla og Are Hansen skyter på det norske laget. I tillegg skyter Odd Arne Brekne og Endre Hagelund samme program utenfor selve konkurransen. På det norske kvinnelaget er Sina Busk, Malin Westerheim og Katrine Annestad Lund, med May Elisabeth Nordahl som deltaker utenfor konkurranse.

Pistoløvelsene innledes med 1. dag (presisjon) av 25 meter sportspistol for kvinner, med tre norske skyttere på standplass; Aina Flørli, Ingeborg Gran og Anne Mette Sæteren. Det skytes også eliminering på 50 meter fripistol med Morgan Bunes som eneste norske deltaker.

Søndag 22.05.16
Hvis Morgan Bunes går videre fra elimineringen, er selve konkurransen på 50 meter pistol søndag. Da skytes også 2. del av 25 meter sportspistol-konkurransen, med Flørli, Gran og Sæteren. Den tredje pistoløvelsen på søndagsprogrammet er 25 meter silhuettpistol (1. dag), der skyter Pål Hembre, Johnny Jenssen og Christian Johnsen.

Søndag er også eliminering på 50 meter liggende for riflegutta. Her skyter Stian Bogar, Odd Arne Brekne og Ole-Kristian Bryhn på det norske laget. Utenfor konkurranse deltar Simon Kolstad Claussen og Kjell Roar Livold.

Mandag 23.05.16
Mandag skytes selve konkurransen på 50 meter liggende, med Bogar, Bryhn og Brekne som norske deltagere hvis de går videre fra elimineringen søndag. Samtidig gjennomføres eliminering på 50 meter halvmatch kvinner for rifle med de norske skytterne May Elisabeth Nordahl, Sina Busk og Malin Westerheim. Katrine Aannestad Lund skyter utenfor konkurranse.

På pistol skal Hembre, Jenssen og Johnsen skyte 2. del av silhuettpistol-konkurransen.

Tirsdag 24.05.16
Det er klart for 10 meter luftpistol herrer på tirsdag. Norge representeres av Morgan Bunes og Pål Hembre.

De av de norske riflejentene Nordahl, Busk og Westerheim som mestrer elimineringen mandag, er klar for konkurranse tirsdag på 50 meter halvmatch. Samme dag skytes eliminering på 50 meter helmatch herrer. Her er de norske utøverne Simon Kolstad Claussen, Øyvind Solbrekken Flatla og Ole-Kristian Bryhn. Utenfor konkurranse skyter Odd Arne Brekne og Are Hansen.

Onsdag 25.05.16
På avslutningsdagen av World Cup München skyter Aina Flørli, Ingeborg Gran og Anne Mette Sæteren 10 meter luftpistol kvinner.

Onsdag er også konkurransedag på 50 meter helmatch med Kolstad Claussen, Solbrekken Flatla og Bryhn som norske deltagere, hvis de går videre fra elimineringen tirsdag.

Følg skytingen live hos ISSF.
Se hele programmet og deltakerlista (pdf).