Malin Westerheim en plass fra finale i Baku

Malin Westerheim tapte åtte poeng på de første åtte skuddene og lå aller sist. Så skjøt hun best av alle og ble nummer ni på halvmatchen i WC Baku mandag morgen.

Niendeplassen er årsbeste i World Cup for Malin Westerheim, som ble nummer ti i Rio og tolv i München tidligere i år – og bare en plass fra finalen i den siste WC–konkurransen før OL i Rio. Men det åpnet dårlig for Westerheim i Baku. Etter åtte skudd var hun dårligst av alle 49 skyttere i konkurransen. Da våknet konkurranseinstinktet i bronsemedaljøren fra siste VM på denne øvelsen.

Med seriene 191 på knestående, 197 på liggende og 192 poeng på stående ble det til slutt 580 poeng for Krapfoss-skytteren. Helt merkelig var Malin Westerheim blant de svakeste av alle på de første ti skuddene i hver stilling med totalt 17 tapte poeng, og samlet sett den klart beste skytteren på de siste ti i hver stilling med kun tre tapte poeng.

Kinesiske Dongqi Chen var best i kvalifiseringen med 584 poeng og finalegrensa på åttendeplass var 582 poeng. I finalen var imidlertid kroatiske Snjezana Pejcic den sterkeste.

Se de offisielle resultatene fra Baku hos ISSF.