Olympisk Akademi 2016

Torsdag 4. til søndag 7. august deltok idrettskonsulent i NSF Helene Rønningen på Olympisk Akademi (OA) på Lillehammer i regi av NIF. Norges Olympiske Akademi holdes på Nansenskolen og er en samling for ledere, trenere og ressurspersoner i norsk idrett.

Jeg deltok på OA for første gang for 2 år siden og fikk veldig lyst til å komme tilbake! Programmet varierer fra år til år og har masse spennende innhold, i år var tema «Relasjoner i ledelse».  Vi var delt opp i 2 grupper, en for de med lederverv og en for de med trenerverv, på denne måten fikk vi jobbe med ting som er mest relevant for vår hverdag i idretten.

OL i Rio ble mye diskutert, vi så blant annet en norsk dokumentar som så på ulikhetene mellom Ungdoms-OL på Lillehammer og OL i Brasil. Det er utrolig mange vanskelig problemstillinger, men desto viktigere er det å diskutere det. Det at man kommer fra så mange ulike idretter, er i ulik alder, ulikt bosted og rolle i idretten gjør at man får mange interessante perspektiver på temaene man diskuterer.
Det er en kjempe sosial og god gjeng hvert eneste år, så vi er mange som deltar flere ganger! Utrolig morsomt med en så engasjert gjeng som viser hvor mye unge ledere kan bidra i norsk idrett.

OA blir arrangert på samme tid neste år så det er bare å bli med! Du finner mer informasjon her

Hilsen Helene