17.plass til Malin etter kjempeåpning

Håpet om OL-medalje brast for Malin Westerheim, som etter en kjempeåpning lenge så ut til å gå til finale som en av de åtte beste i kvalifiseringen på 50 meter halvmatch. Det endte til slutt med 17.plass etter avgjørende poengtap helt mot slutten.

Malin Westerheim åpnet strålende med 198 poeng på knestående og lå nummer tre etter 20 av 60 skudd i Rio. Med 195 poeng på liggende var hun fortsatt inne på finaleplass før de siste 20 ståskuddene. Etter en lang pause med mange prøveskudd i varierende vind var Westerheim den siste til å komme i gang med stående.

Tilsynelatende ble det noe dårlig tid mot slutten og på de siste fire skuddene skjøt hun seg ut av finalen og endte til slutt med 578 poeng på 17.plass. Finalegrensa gikk på 582 poeng denne gang. Varierende vindforhold skapte en underholdende konkurranse der det svingte i teten hele veien. Petra Zublasing var best i kvalifiseringen med 589 poeng.

– Malin starter overraskende solid på kne og skyter bra også på ligg. Dessverre holdt det ikke helt inn på stående, men det er en solid prestasjon som leveres og det var uhyre spennende helt til siste slutt. Hun er spesielt tøff i åpningen og imponerer oss her hjemme. At det glipper mot slutten er slik skyting noen gang kan være. Denne gang var hun ikke god nok for OL-finale, sånn er det bare. Men jeg skulle likt å sett konkurransehodet til Malin i en slik finale, det ville passet henne godt, sier sportssjef i Norges Skytterforbund Tor Idar Aune.

Se resultatene her.