Ungdomsutvalg-profil: Erik Gurholt

I forrige artikkel om Ungdomsutvalget presenterte vi Edvard Brendnes, du kan lese intervjuet med han her. Denne gangen har vi snakket med:

Erik Gurholt

Alder: 19 år
Hjemsted/bosted: Skien
Klubb: Skien JFF
Verv: Medlem av ungdomsutvalget i NSF
Hvem er du?
Jeg heter Erik Gurholt, er 19 år gammel og bor i Skien by, som ligger i Telemark. Jeg skyter for Skien JFF, som har nærmere 800 medlemmer. Jeg kommer fra en familie på fem, med to eldre søstre. Jeg er lærling som sterkstrøms elektriker i elektro 4, og har et år igjen av læringstiden. Ellers er jeg mye sammen med venner på fritiden, enten det er på trening, bowling, jakt eller leirdueskyting.

Når og hvorfor begynte du med skyting?
I en alder av 14 år ble jeg hektet på leirdueskyting. Det skjedde da jeg skulle ta jegerprøvekurset, og måtte på skytebanen for å prøve forskjellige våpen. Hagle var et av dem. Jeg har vært interessert i jakt siden da. Pappa en nok hovedgrunnen til at alle disse tilfeldighetene fant sted.

Hvorfor ble du med i Ungdomsutvalget?
Jeg ser en utfordring med rekruttering i egen klubb og nærliggende klubber. Så da vil jeg være med på å forandre dette.

Hvordan kan vi gjøre NSF til et attraktivt forbund for ungdom?
Med samlinger der ungdom kan møtes og prøve litt forskjellig skyting kan det bli lettere å få flere interessert i enten hagle, rifle, pistol eller viltmål. Da må vi spre budskapet og involvere alle klubbene i Norge, slik at flest mulig kan få med seg dette.