Endringer i OL-programmet – NSFs syn

Det internasjonale skytterforbundet (ISSF) arbeider som kjent med endringer i OL-programmet for 2020, etter at IOC har bedt om at alle forbund går gjennom sine øvelsesprogram med tanke på modernisering, mediatilpasning og likestilling. Det forslaget som skal behandles av ISSFs styre innebærer at fripistol, 50m  rifle 60 skudd liggende og dobbeltrap strykes, og erstattes med mix-lagkonkurranser i luftpistol, luftrifle og OL-trap. Les mer om forslagene her.

Forslagene til endring er som nevnt en følge av de krav som IOC stiller til alle idretter i dokumentet «Tokyo 2020», les mer om dette her.

Det har kommet ulike reaksjoner fra mange hold på ISSFs forslag til endringer, i Norge har riflemiljøet tatt til orde for at 50m 60 skudd liggende opprettholdes som OL-øvelse, siden dette er den største og mest tradisjonsrike av rifleøvelsene på programmet både i Norge og store deler av verden forøvrig. Norges Skytterforbund har derfor sendt en henstilling til ISSF, der man sterkt oppfordrer ISSF til å sørge for at øvelsen blir værende på OL-programmet i 2020 og framover.