Første gang med fullt kvinnelag i skeet

For første gang stiller Norge med fullt lag på tre kvinner i en World Cup-konkuranse i skeet. I morgen starter WC på Kypros med totalt 7 norske skeetskyttere

Veteranen Barbro Breivik har oftest reist alene ut for å skyte for Norge i skeetkonkurranser utenlands. Nå har hun med seg debutanten Karoline Celius og unge Malin Farsjø på laget som søndag skyter World Cup skeet i Larnaca på Kypros. Tre norske jenter i en seniorøvelse av slikt format har aldri skjedd tidligere. Og alle tre har trent solid gjennom vinter og vår og stiller godt forberedt til møtet med verdens beste.

– Jentene fortjener denne muligheten alle tre. De har forskjellig utgangspunkt, men det blir meget spennende å se hvordan de presterer på Kypros. Vi ser både på de individuelle prestasjonene og hvordan de opptrer og presterer som lag. Det kan gi muligheter for at vi kan stille rent kvinnelag i EM og eventuellt VM senere i år, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Barbro Breivik debuterte i World Cup tilbake i 2008, mens Malin Farsjø skjøt sin eneste i WC i 2014 og Karoline Celius aldri har deltatt i World Cup. Disse tre jentene er de eneste kvinnelige lerdueskytterne på Skytterlandslaget. Søndag skyter de tre runder a 25 skudd og eventuellt finale på Kypros.

– Vi har ingen forventninger eller krav om resultater, men vi har sett på trening og i konkurranser i vinter at våre jenter skyter på godt internasjonalt nivå.  Vi er tålmodige og langsiktige, og så synes vi det er veldig gøy. Gutta har vært i verdenstoppen i et par tiår, så det er veldig artig å se at vi nå har hardtsatsende jenter som ønsker det samme sier Aune.

Herrene skyter også søndag på Kypros, med avsluttende skyting og finale på mandag. Tom Beier Jensen, Jonas Filtvedt og Ole Eilif Undseth utgjør det norske laget. Erfarne og godt trente gutter med amibisjoner om å kjempe i toppen. I tillegg får førsteårssenior Henrik Fylling sin debut blant de beste seniorene med skyting som såkalt MQS utenfor konkurranse.

– Hele skeet-gjengen har trent meget godt i vinter. Det sitter skyttere hjemme også som kunne hevdet seg med de beste på Kypros. Samtidig kommer vi rett fra et vinterkledt Norge med minusgrader og snø, og har selvsagt ikke forberedt oss på samme måte som våre konkurrenter lenger sør. Men det skal sies at det er fyrt av flere hagleskudd i minusgrader enn noen gang av norske skeetskyttere denne vinteren, så vi er spente på når det vil gi utslag i viktige konkurranser, sier sportssjefen i Skytterforbundet.

Resultater finner du fortløpende her  http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=1902