LESERBREV: Treningssamling i Dortmund

Tidligere i år var prosjektgruppen til Ole Kristian Bakken på tur til Dortmund, Tyskland. Der stod samling hos utstyrsspesialisten MEC, med skytetrener Heinz Reinkemeier i spissen, på programmet. 

Vi var åtte skyttere som stilte opp med forskjellige utfordringer. Dette tok Reinkemeier på strak arm og hjalp utrolig mye. Hver enkelt fikk jevnlig tilbakemeldinger og tips til hva vi kunne jobbe videre med. Det var en uredd gjeng som turte å prøve nye ting og det ble en del endring på stillinger, innstillinger på børser og rutiner. Dette var noe den tyske treneren oppfordret til, ettersom skytesporten alltid er i endring.

Reinkemeier og Bakken analyserer skytingen

En stor fordel ved å trene på MEC er tilgjengeligheten til utrolig mye utstyr og våpendeler. I tillegg hadde vi muligheten til å få service på våpen og testing av skudd. Det var utrolig mange dyktige folk der som ønsket å hjelpe oss med alt mulig. Det ble utvekslet mye god erfaring, og vi fikk mange gode råd.

Heinz Reinkemeier fulgte nøye med på skytterne, og kom med gode tips underveis.

Et av temaene vi jobbet mye med er det avgjørende øyeblikket for skuddet, nemlig avtrekket. Noe mange ikke er klar over er hvor viktig fingerens plassering på avtrekkeren er. En millimeter endring kan få større følger enn man skulle tro. Videre er skuddets plassering avhengig av gjennomførelsen av avtrekket. Vi brukte en del tid på å øve på det riktige pressavtrekket. Reinkemeier la veldig mye vekt på «follow through», noe som trolig ble hans mest brukte ord den helgen. Vi lærte hvor viktig etterhold faktisk er. Vi brukte også tid på å sette oss ned å planlegge og evaluere vår egen skyting. Hva gikk bra, hvor har jeg et forbedringspotensiale og hva skal jeg fokusere på når jeg skyter de ti neste skuddene mine?

En slik tur handler ikke bare om skyting, men også om å skape gode relasjoner til hverandre. Dette er veldig viktig for en gruppe som trener og konkurrer sammen. På og utenfor banen har vi en vennlig tone, og alle hjelper hverandre så godt vi kan. Likevel gjelder det å matche hverandre i interne konkurranser. Trivsel på banen er nøkkelen til videreutvikling og gode prestasjoner.

– Anette Thingbø og Helene Johansen Vikøren

Ole Magnus Bakken, Vidar Skarsbø Dale, Anette Thingbø, Helene Volehaugen, Øystein Johnsen, Hans Kristian Lundby, Helene Johansen Vikøren og Ove Foss både hjalp hverandre, og matchet hverandre i Dortmund på treningssamling. (Foto: Heinz Reinkemeier)