Tre pallplasser i EM for Norge

Christian Rød Karlsen og John Ole Nordskog vant sølv og bronse individuelt og bronse i lagkonkurransen sammen med Nicolai Ynnesdal i EM i compak sporting. 

Av: Tor Idar Aune, tori @ skyting.no

Det ble en herlig dramatisk avslutning av juniorklassen i europamesterskapet i compak sporting i polske Bydgoszcz. Etter 150 duer på tre dager ledet Christian Rød Karlsen med hele fire treff på nærmeste konkurrent i juniorklassen, men bakfra kom franske Matthieu Zeude og lagkamerat John-Ole Nordskog. Til slutt endte alle på 189 treff.

I omskytingen var det franskmannen som stakk av med seieren mot de to norske skytterne, men to medaljer til Norge er uansett strålende. Nicolai Ynnesdal ble havnet på en 24.plass med 173 treff og til sammen ble det 551 treff for det norsek juniorlaget og dermed bornse medalje i lagkonkurransen. Meget jevnt på pallen med Frankrike øverst med 556 treff og Danmark nummer to med 553 treff.

Rød Karlsen kjempet også lenge om en pallplass i klasse Open. Dette er hovedklassen i compak sporting der alle seniorer, juniorer og veteraner – både kvinner og menn – måles mot hverandre for å kåre Europas beste i denne lerdueøvelsen. Til slutt ble Rød Karlsen nummer 40 i denne klassen, seks treff bak pallen.

Beste senior ble Tom Nalum, som var bare tre treff bak pallen med sine 192 treff. Det samme hadde Magne Gusland på 25.plass. Fransk seier også her, ved Jean Paul Mordefroid med meget solide 198 treff på 200 duer. Dobbeltseier til Frankrike med Christophe Auvret nummer to og italienske Daniele Valeri på tredjeplass. Vi legger merke til at tidligere sølvmedaljevinner i OL og Europamester i skeet, Tore Brovold ble nummer 52 med 188 treff.

Magne Gusland, Terje Gravklev og Simen Torgersen var på forhånd plukket ut til å utgjøre det norske laget. De ble nummer 11 i lagkonkurransen med 560 treff – det var 17 treff bak pallen.

Veronica Lilleødegård ble beste norske i kvinneklassen med 162 treff på 28.plass. Sammen med Agnete Arnesveen og Gro-Anita Ynnesdal ble hun nummer sju i lagkonkúrransen for Norge. Vi tar også med at Per-Kristian Skinne ble beste norske med 20.plass i veteranklassen etter 179 treff.