Nordisk trap i nordlige omgivelser

Med midnattssol, oppholdsvær og hyggelige finnmarkinger er årets NM i Nordisk Trap er i gang med sine innledende runder.

Det er første gang et NM er arrangert så langt nord i NSF-regi, men arrangørklubben Alta JFF er likevel ingen nybegynner på å arrangere større stevner. NM i jegertrap fant sted her i både 2010 og 2015, på noe som trolig kan kalles et av Norges fineste lerdue-anlegg. Midt i idyllisk natur med lave furutrær, mose og lyng, ligger fire baner, et tre år gammelt, flott tømret klubbhus, ventebuer og masse sitteplasser. Folk tusler rundt, prater med hverandre og venter tålmodig på å få skyte rundene sine. Stemningen bærer ikke et snev av stress. Her tas det meste med lave skuldre. Samtidig står mye på spill for flere. Dette Norgesmesterskapet er også et uttak, hvor det kjempes om plass til Landskampen, som er årets største begivenhet innen nordisk trap.

Avstand ingen hindring 

På torsdagens treningsdag var det hustrig og surt, men i dag titter sola frem.

– Det har vært ekstremt kaldt og mye snø på forhånd i forhold til hva som er normalt, men vi er stadig optimister, smiler speaker Jan Gunnes, som sitter i sola utenfor sekretariatbua og nyter den etterlengtede varmen mellom slagene. Ca. 160 deltakere fordelt på 32 lag skal skyte sine 125 innledende skudd før finalen på søndag. Rundt 15 av disse er fra arrangørklubben, mens resten er tilreisende fra hele landet.

Geir Guldhaug (62) har tatt turen til Alta og håper på å gjenta fjorårets suksess.

En av de som har tatt turen, er Geir Guldhaug (62) fra Onsøy. Han er her med både sønn, svigerdatter og barnebarn, som alle deltar. De var aldri i tvil om å dra:

– Vi bestemte oss tidlig for at dette skulle vi være med på, sier han.

– Vi kom opp med fly på onsdagen og gjør en liten ferie ut av det. Jeg tror alle som dropper turen på grunn av avstanden virkelig går glipp av noe.

Men selv om Geir påstår at han er mest hobby-skytter, viser det seg at han faktisk skal forsvare fjorårets NM-tittel i klasse V60.

– Hittil mangler jeg en due på fullt hus. Jeg får være fornøyd med det, sier han.

 

Se flere bilder fra Alta her: