Oskar Næss vant NM i Compak Sporting

I helga gikk NM i Compak Sporting av stabelen på Grasåsen i Akershus. 23-åringen Oskar Næss traff 196 av 200 duer, og tok med det Norgesmester-tittelen. 

Tekst: Kenneth Eikenes. Foto: Birgit Jostad Solbakken

Oskar Næss vant endelig sitt første norgesmesterskap. 23-åringen fra Svelvik i Buskerud skyter for Team Hagleskyting, og var suverent best i helgens NM i Compak Sporting. 133 utøvere deltok i konkurransen men ingen hadde mulighet til å hamle opp med Oskar, som med dette tok sitt første seniorgull i et NM. Han tok sølvmedalje i samme øvelse i 2016.

Oskar har vært en «coming star» i et par år nå, og denne helgen klaffet det endelig 100% prosent for den unge utøveren. Han har arbeidet intenst og målrettet over flere år og har fått opp et veldig høyt toppnivå, samtidig som hans jevne prestasjoner har forbedret seg kraftig.

Sølvmedaljen i seniorklassen gikk til Magne Gusland fra Brunlanes Sportsskyttere som de siste år har vært i toppen i omtrent alt som gjelder sporting i Norge og Norden. Bronsemedaljen gikk til Kenneth Lilleødegård etter en hard omskyting med Eirik Tanum Rød, begge skytterne fra Brunlanes Sportsskyttere.

Senior: 1. Oskar Næss, 2. Magne Gusland, (t.h) 3. Kenneth Lilleødegård (t.v). 

I dameklassen ble det gull (som vanlig) til Ann Synnøve Arnestad fra Stavanger Leirdueklubb. Dette ble Ann Synnøves tiende NM-gull, noe som er imponerende. Sølvmedaljen ble vunnet av Åshild Nordli fra Åmot JFF, og bronsen gikk til Tonje Fuglås Kvendbø fra Nordvestlandet Leirdueklubb.

Damer: 1. Ann Synnøve Arnestad, 2. Åshild Camilla Nordli (t.h), 3. Tonje Fuglås Kvendbø (t.v).

I juniorklassen gikk gullet til fjorårets beste utøver i NM, Christian Rød Karlsen fra Brunlanes Sportsskyttere. Også i år var Christians prestasjon av det fremragende slaget, og han fikk det nest beste resultatet på hele NM. Han vant sin klasse med komfortable 6 poeng. Sølvmedaljen gikk til John-Ole Nordskog fra Siljan Sportsskyttere. Han har vært best så langt i år men det klaffet ikke 100 % i NM. Bronsemedaljen ble vunnet av Thomas Lien fra Haugesund Leirdueklubb.

Junior: 1. Christian Rød Karlsen, 2. John-Ole Elseth Nordskog (t.h), 3. Thomas Lien (t.v).

Veterangullet ble vunnet av Geir Ståle Vie fra Brunlanes Sportsskyttere. Det ble til slutt en hard kamp mellom han og Vidar Bonnegolt fra samme klubb, men Geir trakk det lengste strået denne gangen. Bronsemedaljen gikk til Øyvind Fjeldstad fra Moss OJFF.

Veteran: 1. Geir Ståle Vie, 2. Vidar Bonnegolt (t.h), 3. Øyvind Fjeldstad (t.v).

Været under mesterskapet var av det skiftende slaget. Både styrtregn og stekende sol var på menyen, men stort sett var det oppholdsvær. Dette ga en rimelig rettferdig ramme for mesterskapet, og utøverne ga uttrykk for at de var meget fornøyd. Baneoppsettet var såpass teknisk krevende som det bør være på et mesterskap, og det holdt høy internasjonal standard. Banesettere, jury og støttende mannskaper gjorde en imponerende jobb for å få dette mesterskapet til å rulle såpass smertefritt som det gjorde. Stevneleder Roar Olsen fra Grasåsen Sportsskyttere var opptatt av at alle utøverne skulle møte så rettferdige forhold som mulig.