Glimt fra NM

Lørdag gikk tre norgesmesterskap samtidig: viltmål, dobbeltrap og FITASC Sporting. Stemningen var god overalt, selv om enkelte arrangører ikke hadde værgudene helt på sin side.

Av president Håvard Larsen

NM Viltmål 50 meter

Vi startet på viltmålbanen på Løvenskiold, hvor tidligere olympisk mester Tor Heiestad fra Oslo Sportsskyttere hadde ansvaret for dagens skyting. Det viste seg å bli en utfordring. Værgudene hadde vært rause med vannet, og på store deler av banen var det 40 cm med oversvømmelse. Likevel, ved hjelp av bil som transportmiddel, og klatring på dekk og ramper, ble det stevne etter hvert. Det var i hvert fall ingenting å si på dugnadsånden!

Fra venstre: Jan Lasse Moe, Per Kirkesæther, Øivind Friis og Tor Heiestad.

NSF har bestemt seg for at viltmål skal få en «ny vår». Miljøet er fortsatt ikke så stort, men den negative deltagerutviklingen i norgesmesterskapet har stoppet opp. Stemningen i viltmålmiljøet var det derimot ikke noe å si på.

Vet du ikke helt hva viltmål-skyting er? Se helt fersk grenbeskrivelse av viltmål her!

NM Lerdue Dobbeltrap

Neste norgesmesterskap var Lerdue Dobbeltrap som ble arrangert på Løvenskioldbanen Skytesenter. Lerdue har øvelser som Skeet, OL Trap og Dobbeltrap innen ISSF. Det ligger i ordet «dobbeltrap» at her skal skytteren treffe to bevegelige mål med et skudd i hver før de treffer bakken. Hagla har to skudd, det vil si at du må treffe på begge. Deltagelsen var ikke rekordstor, men de 18 som var med koste seg.

Dagens første lag. Fra venstre: Mathea Johansson, Saeed Moradi, Thomas Nilsen, Sverre Hillem, Ivar Støen og Tarald Øvergaard.

Interessert i lerdue-skyting? Du finner masse informasjon om ulike øvelser og mer på grensiden for lerdue.

NM Fitasc Sporting

Fitasc Sporting er et annet internasjonalt forbund enn ISSF som har øvelser innen lerdue-skyting. Enkelt forklart er Fitasc Sporting feltøvelse og Compac Sporting er «baneøvelse».

Denne helgen er det NM i Fitasc Sporting, det vil si en god feltløype med 3 x 3 hold på dag 1, og ditto dag 2. 113 skyttere deltar, ung som gammel. Arrangører er Sokna Leirdueklubb og Sokna JFF, som holder til på Trampen skytebane vest for Sokna.

Et flott arrangement, midt i skogen uten strøm. Bruk av aggregater og ICE-nett gjør at alle får kjøpt mat, og resultatene kommer fortløpende ut på nett. Flagget er heist og veddemålene hagler om hvem som tar det vanskeligste holdet. Bildet under viser et par av entusiastene.

Fra venstre: Kenneth Eikenes og Stein Gundersen

Presidenten har igjen lært mye om mangfoldet og bredden i Norges Skytterforbund. Jeg har møtt bare blide ansikter, konsentrerte skyttere og hardtarbeidende arrangører. Jeg har fått mange positive meldinger om at NSF åpner opp for å se mange flere medlemmer, og jeg har fått noen klare innspill og råd på hva NSF bør endre på for å fornye seg fremover.

Jeg tar med meg alle disse innspillene inn i de diskusjonene vi skal ha i organisasjonen de neste månedene frem mot Skytterkonferansen 2018, som arrangeres 26.-28.januar på Scandic Oslo Airport Hotell ved Gardermoen.