Tre paraskyttere fra Skytterlandslaget deltar på treningsleir i Brisbane i Australia sammen med paraskyttere fra det svenske landslaget. De til sammen ni skytterne blir trent av landslagstrenerne Pernilla Svensson og Jonas Jacobsson.

Heidi Sørlie-Rogne, Monica Lillehagen og Sonja Tobiassen melder om optimale treningsforhold på Belmont Shooting Range. Her får de trent både luft og 50m. Det blåser friskt på 50 meters banen, og skytterne får trent på krevende vindforhold. Mot slutten av treningsoppholdet får de besøk av det australske landslaget, og det skal skytes konkurranser i alle øvelser. Dette blir en bra gjennomkjøring for de norske paraskytterne før den internasjonale konkurransesesongen starter.

Skytterne bor i leiligheter ca 20 minutter fra skytebanen. De norske og svenske paraskytterne deler rom og lager mat og spiser sammen, og dette er selvfølgelig positivt for lagbyggingen.

Treningsleiren i Australia gir skytterne mulighet til å få mengdetrening både på luft og 50 meter med god coaching fra de erfarne landslagstrenerne Pernilla Svensson og Jonas Jacobsson. I tillegg får skytterne erfaring med å lange reiser og det å trene og konkurrere i varmt klima. Sesongen 2018 byr på flere lange reiser til varmere strøk, så denne treningsleiren blir en nyttig erfaring.