Anne-Cathrine imponerte i WC

Anne-Cathrine Krüger sto for den beste norske prestasjonen i World Cup paraskyting i Al-Ain, da hun ble nummer seks på 10 meter luftpistol.
Allerede på sportpistolskytingen (P3) fikk vi et signal om at Anne-Cathrine Krüger virkelig var i form under årets første World Cup for paraskytterne. Uten særlig trening på denne øvelsen så langt i år skjøt hun 548 poeng og ble nummer 15. Åpningen med 93-94-93-92 var på finalenivå, men to dårligere serier mot slutten sendte henne noe nedover på listen. Uansett en flott gjennomført konkurranse.

Og på luftpistol var hun virkelig nær ved å gjøre det store. Med en strålende avslutning med 193 poeng på de siste 20 skuddene ble det 557 poeng og en 4.plass i kvalifiseringen. I finalen åpnet hun enda bedre og var helt oppe på 3.plass etter 12 skudd. Så fulgte dessverre toåttere og to niere på de neste fire og AC røk ut som tredje skytter i elimineringen. Dermed 6.plass på Anne-Cathrine i kampen med verdens beste paraskyttere. En glitrende generalprøve foran VM i Sør-Korea som starter allerede 1.mai.

Monica Lillehagen var også svært nær en finaleplass på 50 meter helmatch (R8) i SH1, der manglet det faktisk bare en sentrum og Monica ble nummer ni med 1104 poeng. De første førti kneskuddene var fantastiske og hun lå da på 2.plass med hele 387 poeng.

Monica skjøt totalt fire øvelser i Al-Ain. Hun åpnet med 618,2 poeng og 38.plass på 10 meter luftrifle liggende (R3) før hun ble nummer 12 på 10 meter luft stående (R2) med 605,8 poeng. På 50 meter liggende (R6) skjøt hun 584,6 poeng i elimineringen og gikk ikke videre til selve konkurransen.

Heidi Sørlie-Rogne ble beste norske skytter på R9 50 meter liggende for SH2 med 611,2 poeng på 17.plass. Sonja Tobiassen ble nummer 26 med 603,3 poeng. På 10 meter luftrifle stående var Sonja best på 17.plass med 623,4 poeng, 4,5 poeng fra finale, mens Heidi ble nummer 32 med 615,6 poeng.

På avslutningsdagen i Al-Ain var det Heidi som igjen var Norges beste på 10 meter luftrifle liggende med 628,1 poeng på 27.plass. Det var fem poeng bak finalegrensa. Sonja ble nummer 35 med 625,8 poeng på 35.plass. Det var fattige 0,2 poeng bak MQS-kravet hun måtte nå for å være kvalifisert for VM i denne øvelsen.

Norges Skytterforbund har etter endt World Cup i Al-Ain tatt ut følgende skyttere til VM Paraskyting i Sør-Korea i mai:

Anne Cathrine Krüger, P2 og P3
Monica Lillehagen, R2 og R8
Heidi Sørlie-Rogne, R4 og R5 og R9

Selv om de norske ikke klatret på pallen så ble årets WC i Al-Ain en stor suksess for der norsk-svenske paralandslaget i skyting. Philip Jönsson vant R4, Joackim Norberg vant P3 og den nyklassifiserte Anna Normann ble nummer tre på R8. Totalt 13 skyttere og 12 ledere og assistenter utgjorde den norsk-svenske troppen denne gang. Bra jobbet :)

– Vi er godt fornøyd med denne generalprøven til VM. Vi fungerer godt som et lag og ser mange skyttere levere sterke prestasjoner. Veldig gøy med Anne-Cathrines sterke prestasjoner på pistol og vi ser at også de norske rifleskytterne ikke er langt unna finaleplass, sa landslagstrener Pernilla Svensson. Sammen med Jonas Jacobsson har hun ansvaret for vårt felles landslag med Sverige.