20 norske skyttere på plass i München

20 norske skyttere er på plass i München for World Cup i rifle og pistol. Over 800 skyttere fra 84 nasjoner deltar.

Norge stiller totalt 20 skyttere i det årlige høydepunktet i World Cup for rifle og pistol. Stevnet i München er fast stoppested i WC i disse øvelsene og samler alltid de beste skytterne fra alle verdensdeler. Hele 817 skyttere fra 84 nasjoner konkurrerer over seks dager på den enorme OL-arenaen fra 1972.

Tolv rifleskyttere og åtte pistolskyttere er tatt ut i Skytterlandslagets tropp til München. Det konkurreres i OL-øvelsen på 10 og 50 meter på rifle, og 10 og 25 meter på pistol.

Onsdag tjuvstartet konkurransene med Grand Prix-øvelser på 50 meter liggende for både kvinner og menn. Denne øvelsen var både OL- og WC-øvelse for menn inntil i fjor, og ble satt opp som GP-konkurranse, som en oppvarming til selve World Cup denne gang i München i år.

Henrik Larsen fortsatt der han slapp i USA og skjøt nok en god konkurranse onsdag. Etter tre 5. plasser i WC i Fort Benning ble han nummer fire i Grand Prix-konkurransen på 50 meter liggende.

– Det er irriterende å være så nære nok en gang, selv om jeg gjør mye bra. Føler at jeg mistet noen unødvendige tideler her og der og er ikke fornøyd med verken prestasjon eller resultat. Men det kommer flere muligheter her nede heldigvis, sa Henrik.

Henrik Larsen i München.

Henrik skjøt 626,3 poeng og var to tideler fra pallen. Simon Kolstad Claussen ble nummer 21 med 623,2 poeng og Ole-Kristian Bryhn nummer 39 med 620,2 poeng. Matt Emmons var best av alle med 628,9 poeng.

I Grand Prix for kvinnene på 50 meter liggende i München ble Sina Busk beste norske skytter på 12.plass med 618,7 poeng. Jenny Stene på plassen bak med 618,5 poeng og Jeanette Hegg Duestad nummer 21 med 616,6 poeng.

– Greit nok, men jeg skyter noen lave niere på stille vind, som jeg skjønte lite av. Det må jeg finne ut av. Uansett en god gjennomkjøring før WC-øvelsene de neste dagene, sa Sina.

– Vi har hatt en god World Cup-sesong så langt med 3. plass og tre 5. plasser i de to siste WC-konkurransene i Sør-Korea og USA. Nå er vi godt forberedt også til å bite fra oss i det største WC-stevnet i år i München. Her er absolutt hele verdenseliten på plass og det kommer til å bli fantastiske konkurranser på svært høyt nivå. Vi er i utfordrerposisjon og gleder oss, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Dette er fjerde og siste World Cup for rifle og pistol i år. Norge deltok ikke i WC-åpningen i Mexico, men kapret 3. plass ved Jenny Stene på 10 meter luftrifle i det andre stevnet i Sør-Korea i april. I det tredje stevnet i USA i begynnelsen av mai ble Henrik Larsen nummer fem i hele tre øvelser; individuelt på 10 meter luftrifle og 50 meter helmatch, og sammen med Jeanette Hegg Duestad på 10 meter luftrifle mixed team.

– Rifletroppen er ung og full av entusiasme. Vi stiller blant annet med tre juniorer og to førsteårsseniorer på rifle. Vårt fokus er fortsatt gode forberedelser og godt lagarbeid. Vi skal trives sammen og utvikle oss sammen. Dette vil føre oss til topps til slutt, men vi er tålmodige med våre unge utøvere, sier landslagstrener for rifle, Espen Berg-Knutsen.

– På pistol er vårt fokus å bygge en plattform vi kan bygge framtidas landslag på. Vi har kommet et godt stykke på vei og ser sterkt samhold og forbedret treningskultur. Det er et langsiktig arbeid for å løfte norske pistolskyttere opp på det høyeste internasjonale nivå. Vi gleder oss til å møte verdens beste i München for å se hvor vi står og hvordan vi fungerer individuelt og som lag i dette selskapet, sier landslagstrener på pistol, Uwe Knapp.

VM i skyting arrangeres hvert fjerde år for alle øvelser. 2018 er VM-sesong og mesterskapet gjennomføres i Changwon i Sør-Korea i første halvdel av september. Der skytes det i alle øvelser i pistol, rifle, lerdue og viltmål.

Klikk her for tidstabell og LIVE-resultater.

Alle finaler i de enkelte øvelser sendes direkte på ISSF TV her.

World Cup München – norske øvelser:

Torsdag 24.05

25 meter sportpistol kvinner (1.dag)
Ingeborg Gran
Siv Marit Løvhaug
Aina Sandstøl
Anne Mette Sæteren (MQS)

10 meter luftrifle kvinner
Jeanette Hegg Duestad
Sina Busk
Karoline Hansen
Jenny Stene (MQS)

50 meter rifle helmatch menn (eliminering)
Ole-Kristian Bryhn
Simon Kolstad Claussen
Henrik Larsen
Magnus Bjørnstad (MQS)
Benjamin Tingsrud Karlsen (MQS)

Fredag 25.05

10 meter luftpistol menn
Ole-Harald Aas
Morgan Bunes
Erik Christian Bache

25 meter sportpistol kvinner (2.dag)
Ingeborg Gran
Siv Marit Løvhaug
Aina Sandstøl
Anne Mette Sæteren (MQS)

50 meter rifle helmatch menn
Ole-Kristian Bryhn
Simon Kolstad Claussen
Henrik Larsen

Lørdag 26.05

25 meter silhuettpistol menn (1.dag)
Johnny Jenssen

10 meter luftrifle menn
Are Hansen
Øyvind Solbrekken Flatla
Henrik Larsen
Magnus Bjørnstad (MQS)
Benjamin Tingsrud Karlsen (MQS)

50 meter rifle helmatch kvinner (eliminering)
Regine Nesheim
Jenny Stene
Sina Busk
Jeanette Hegg Duestad (MQS)
Karoline Hansen (MQS)

Søndag 26.05

10 meter luftpistol kvinner
Ingeborg Gran
Siv Marit Løvhaug
Anne Mette Sæteren
Aina Sandstøl (MQS)

25 meter silhuettpistol menn (2.dag)
Johnny Jenssen

50 meter rifle helmatch kvinner (eliminering)
Regine Nesheim
Jenny Stene
Sina Busk

Mandag 27.05

10 meter luftpistol mixed team
Siv Marit Løvhaug og Ole-Harald Aas
Anne Mette Sæteren og Morgan Bunes

10 meter luftrifle mixed team
Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen
Jenny Stene og Benjamin Tingsrud Karlsen

Lagledere:
Landslagstrener rifle, Espen Berg-Knutsen
Landslagstrener rifle junior, Håkon Sørli
Landslagstrener pistol, Uwe Knapp
Sportssjef Skytterlandslaget, Tor Idar Aune