9 skyttere tatt ut til EM Lerdue

Norges Skytterforbund har i dag tatt ut i alt ni skyttere til EM i lerdueskyting i Østerrike i begynnelsen av august.

Uttakene er gjort av sportssjef etter dialog med landslagstrener, og med bakgrunn i uttakskriterier presentert ved starten av årets sesong. Uttaket er lørdag kveld godkjent av Toppidrettskomiteen.

Skeet menn
Jørgen Engen
Erik Watndal
Tom Beier Jensen

Jørgen Engen kvalifiserte seg direkte gjennom å vinne dagens uttakskonkurranse over 125 duer under Norway Grand Prix på Løvenskiold. Erik Watndal og Tom Beier Jensen er vurdert inn med bakgrunn i resultater i vurderings- og uttaksstevner i år.

Skeet kvinner
Barbro Breivik
Malin Farsjø

Barbro Breivik kvalifiserte seg direkte gjennom å vinne dagens uttakskonkurranse over 125 duer under Norway Grand Prix på Løvenskiold. Malin Farsjø er vurdert inn med bakgrunn i resultater i vurderings- og uttaksstevner i år og som en av framtidas utøvere.

OL-trap menn
Martin Siemsen Larsen
Jan Øivind Johansen
Espen Unneland

Alle tre er hovedsakelig vurdert inn med bakgrunn i resultater i vurderingsstevner i år. Martin er eneste skytter med to resultater på vurderingskravet 119 treff som angitt i kriterier. Jan Øivind Johansen vurderes inn som vår nest beste trapskytter for øyeblikket, med seriøs satsing og god framgang på trening og konkurranse.

Espen Unneland kniper siste plass på EM-laget med bakgrunn i sin sterke prestasjon i World Cup i Sør-Korea, sin seriøse satsing og som en av framtidas utøvere.

OL-trap menn junior
Ruben Grønbeck Lillerud

Ruben er vurdert inn med bakgrunn i resultater i vurderingsstevner i år og som en av framtidas utøvere.

Etter vurdering av årets sesong er det ikke aktuelt å sende utøvere til EM i klassene skeet junior menn og kvinner, eller OL-Trap kvinner senior og junior denne gang.

Spørsmål eller kommentarer til uttaket rettes kun til sportssjef Tor Idar Aune på mobil 908 47 231 eller mail tori @ skyting.no