Jørgen Engen nummer 4 i World Cup

Jørgen Engen ble nummer fire i finalen av World Cup Skeet i Tuscon i USA natt til lørdag. Dette er Norges beste plassering i World Cup på fire år i denne OL-grenen. Førsteårssenioren var nummer fire også etter innledende skyting med 122 treff.

– Jeg har jobbet bra her borte og skyter mange fine skudd i dag. Det blir litt svakt i finalen, men jeg er godt fornøyd, sa Jørgen etter konkurransen der han røk ut som tredje skytter av de seks finalistene.

Jørgen Engen ble nummer fem i junior-EM i fjor, men fikk sin seniordebut i World Cup først for en måned siden på Malta. I de solide vindkastene i Middelhavet ble han nummer 53. I dag var han nesten sensasjonelt en av verdens beste.

Engen i aksjon under finalen av World Cup Skeet i Tuscon i USA.

– Vi liker å gi våre unge utøvere sjansen når de er gode nok, men det er viktig at det ikke blir for tidlig. På Malta fikk Jørgen seg en rett i fleisen i WC-debuten og vi var litt bekymret for hvordan han taklet det. Men han reiste seg umiddelbart, vant EM-uttaket hjemme bare to uker etterpå og i dag viser han alt hva han er god for. Dette var meget sterkt av Jørgen, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Erik Watndal ble nummer 18 i konkurransen med 119 treff. Jongjun Lee fra Sør-Korea vant finalen foran Giancarlo Tazza fra Italia, mens svenskene Stefan Nilsson og Marcus Svensson ble nummer tre og seks.

Norge har ikke vært i en finale i World Cup (blant de seks beste) siden Tore Brovolds to finaleplasser i Almaty (2.plass) og Al Ain (5.plass) i sesongen 2014.