Årets Kongepokal til Gunrid Kjellmark og Ole Henning Fjeld

Pistolskytterne Ole Henning Fjeld og Gunrid Kjellmark har i år levert imponerende resultater på høyde med internasjonalt nivå, og fikk derfor med rette tildelt den gjeve Kongepokalen under en seremoni under NM-veka forrige uke.

Kongepokalene har gått på rullering mellom grenene siden 2014 og var i år satt i opp pistol, hvor de ble tildelt norgesmesteren med det beste NM-resultatet i OL/PL-øvelsene. For å avgjøre hvilket NM-resultat som var årets beste, har både innledende skyting og finale blitt vurdert opp mot et gjennomsnitt av vinnerresultatene i verdenscupen i 2018 og siste avholdte internasjonale mesterskap.

Norgesmesterne som har prestert tettest opp mot de internasjonale resultatene i 2018 ble vinnerne av Kongepokal i 2018. Vinner av Kongepokalen for kvinner ble Gunrid Kjellmark for sitt resultat på 569 poeng innledende og 34 treff i finalen – som forøvrig er ny norsk rekord. Kongepokalen for menn ble vunnet av Ole Henning Fjeld med 552 poeng innledende og 233,1 poeng i finalen.

– Kongepokalene er den høyest rangerte premie i Norgesmesterskapet, og det å få tildelt Kongepokal henger svært høyt, sier leder i toppidrettskomitéen Ingrid Stubsjøen.

Kriteriene for tildelingen av Kongepokalene 2018 ble besluttet av toppidrettskomitéen (TIK) og Forbundsstyret i januar 2018, og kriteriene var at Kongepokalene skulle tildeles beste kvinnelige og mannlige vinner av Norgesmesterskapet i OL/PL-øvelser i 2018. Kriteriene gir en ren kvantitativ vurdering hvor Kongepokalene tildeles den NM-vinner med det beste resultatet i både innledende skyting og finale sammenlignet med internasjonalt nivå.

Vi gratulerer Gunrid og Ole Henning med med velfortjent Kongepokal!

Se oversikt over alle som har mottatt Kongepokalen siden 1928 her.

Se de offisielle reglene for utdeling av Kongepokalen her.