Laggull til Norge og bronse til Brekne på 300m standardrifle i VM

De norske rifleskytterne fulgte opp suksessen i VM skyting Changwon, Sør-Korea da 300m standardrifle sto på programmet i dag. Odd Arne Brekne sikret seg individuell bronse, og det ble et overlegent laggull til trioen Odd Arne Brekne, Kim Andre Lund og Ole-Kristian Bryhn.

Norden dominerte i den jevne konkurransen, det ble finsk gull, svensk sølv og altså norsk bronse individuelt. Odd Arne Brekne hadde 576 poeng, samme poengsum som sølvvinner Olsson og fjerdemann, Choi fra Sør-Korea, så det var antall innertiere som avgjorde medaljekampen. Det var også tett nedover på resultatlista, Kim Andre Lund ble nr. 9, bare 2 poeng bak bronsen, og Ole-Kristian Bryhn, var ytterligere to poeng bak på 13. plass.

Odd Arne Brekne, Kim Andre Lund og Ole-Kristian Bryhn. Foto: ISSF

Øvelsen skytes som en halvmatch, med 20 skudd knestående, 20 skudd liggende og 20 skudd stående, og det kunne gått enda bedre for de norske om ståendeskytingen hadde sittet 100%. Etter 40 skudd lå nemlig alle tre helt i teten, men på stående ble det litt færre 10’ere enn hva de hardeste konkurrentene hadde.

Kvinnene skjøt 300m helmatch i dag, og eneste norske deltaker, Sina Busk, tok en fin 9. plass med 1146 poeng. Sina var best av alle på de 40 liggende-skuddene, men hun tapte litt for mange poeng i knestående og stående til å henge med de aller beste totalt sett, og hun var 13 poeng bak bronseplassen.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.