Bragdmerkestatuett til Bogar og Larsen

Etter innsatsen i VM har både veteranen Stian Bogar og førsteårs-senior Henrik Larsen sikret seg så mange bragdmerkepoeng at de er kvalifisert for bragdmerkestatuetten i bronse.

Utøvere må ha tatt minst 50 poeng for å oppnå dette, og Bogar og Larsen er skytter nummer 24 og 25 i NSFs historie som har nådd denne milepælen. De vil få overrakt statuetten på Forbundstinget 2019. Innen den tid kan flere skyttere ha greid kravene til statuetter, for eksempel nærmer en skytter som Erik Watndal, med sine to mesterskapssølv, seg de 100 poengene som skal til for å vinne sølvstatuetten.

Flere skyttere har i løpet av året passert grensen på 6 poeng som gjør at de får bragdmerket, en full oversikt over dette vil bli presentert når sesongen er over.

Skytterforbundets bragdmerke er en utmerkelse som deles ut til skyttere som har tatt gjentatte NM-gull og/eller har topplasseringer i internasjonale mesterskap og landskamper. Skytterne får 1 poeng for individuelt gull i NM senior (halvt poeng for junior og veteran) og inntil 10 poeng for en internasjonal seier. For å få bragdmerket må man altså ta 6 poeng, mens grensene for å vinne statuettene i bronse, sølv og gull går ved henholdsvis 50, 100 og 150 poeng. 1199 skyttere har tatt bragdmerkepoeng siden 1946, se hele oversikten over poengtagere her.