Fire norske skyttere til World Cup i paraskyting

Fire norske rifleskyttere deltar denne uka i verdenscup i paraskyting i Frankrike. Sonja Tobiassen fra Kalotten SSK i Tromsø og Heidi Sørlie-Rogne fra Kisen MSL i Ullensaker er som veteraner å regne blant norske paraskytterne, og får denne gangen selskap av de to synshemmede Vestre Bærum-skytterne Daniel Walø og Thomas Peelen. Dette er første gang skyting for synshemmede (VI – Visual Impaired) står på programmet i verdenscupen.

WC-runden arrangeres i Frankrikes nye nasjonale skytesenter i Chateauroux, og de første konkurransene avholdes tirsdag 25.9. Da skal VI-skytterne skyte 10m luftrifle liggende, mens SH2-skytterne Tobiassen og Sørlie-Rogne skyter øvelsen R9 – 50m, 60 skudd liggende.

For de to SH2-skytterne er WC-runden i Frankrike særlig viktig fordi man her deler ut kvoteplasser til Paralympics 2020 i Tokyo. Det er ikke så mange stevner som gir kvoteplass, så det gjelder å slå til når muligheten er der. Alle tre øvelsene for SH2-skytterne er Paralympics-øvelser. Heidi Sørlie-Rogne var den eneste av de norske som deltok i VM i Sør-Korea tidligere i år, der hun fikk 14. plass i R9 og 20.plass i R5 – luftrifle, 60 skudd liggende. Ambisjonen for begge de norske er å kjempe om en plass blant de 8 beste og finale, og da er det god sjanse også for kvoteplass til Tokyo.

Hele programmet i Chateauroux ser slik ut (norske øvelser):

Tirsdag 25. 9
VI Prone – Luftrifle, 60 skudd liggende (Walø, Peelen)
R9 – 50m rifle, 60 skudd liggende (Tobiassen. Sørlie-Rogne)

Onsdag 26.9
R4 – Luftrifle, 60 skudd stående (Tobiassen)

Torsdag 27.9
VI Standing – Luftrifle, 60 skudd stående (Walø)

Lørdag 29.9
R5 – Luftrifle, 60 skudd liggende (Tobiassen. Sørlie-Rogne)

Se arrangementets offisielle sider på paralympics.org her.

For live resultatservice fra Frankrike, se SIUS’ resultatsider.

Noen av øvelsene vil også bli livestreamet på YouTube-kontoen til Paralympic Games, se en oversikt over hvilke øvelser som livestreames her.

Les mer om de norske VI-skytterne her.