Medaljedryss og ny norsk pistolrekord satt i Luxembourg

I helgen ble den internasjonale luftvåpenkonkurransen RIAC arrangert for 36. gang i Luxembourg og det ble både ny norsk pistolrekord og medaljedryss til de norske skytterne som deltok.

RIAC ble arrangert samtidig med IBIS Cup og det ble konkurranser på høyt nivå for pistol- og rifleskyttere både individuelt og i mixed team.

Ny norsk pistolrekord
Den unge pistolskytteren Ann Helen Aune var i storform under mesterskapet og tok både gullmedalje og satt ny norsk rekord for luftpistol finale kvinner junior med hele 237,3 poeng. Dermed slår hun både seniorrekorden på 235,6 poeng og sin egen personlige rekord fra Swedish Cup tidligere i år på 235,2 poeng.

Ann Helen Aune satt ny pistolrekord. Foto: Arkivfoto

– Jeg jobbet godt begge dagene og synes først at jeg fikk dårlig uttelling på resultatet, men i min siste finale så løsnet det! Jeg synes det er bra at jeg får trene på forskjellige arenaer, dette gir meg mye lærdom for fremtiden. Jeg jobber nå videre med å gjøre det mest mulig likt hver gang, sa Ann Helen etter konkurransen.

Medaljedryss til juniorene
De norske juniorene på rifle gjorde det også svært sterkt under hele konkurransen, og i den individuelle konkurransen for luftrifle junior menn gjorde nordmennene rent bord og tok både gull, sølv og bronse. Vegard Sveen Nordhagen tok førsteplassen med 249,1 poeng, Benjamin Tingsrud Karlsen havnet på andreplass med 247,8 poeng og Aleksander Teisrud sikret tredjeplassen med 226,3 poeng.

– RIAC for meg er et av de mest koselige internasjonale skytestevnene det går an å reise på. Julemarked, gode venner og god stemning i både by og folk, sa Aleksander Teisrud etter finalen og fortsatte:

– Skytinga er jeg også generelt sett fornøyd med. Jeg klarer ikke å vise meg helt frem i de innledende rundene, men det holder akkurat alle dagene. I finalene derimot, klarer jeg å skyte slik jeg vet jeg er god for. Mye nerver, men jeg klarer å kontrollere dem på riktig måte og kommer godt i gang alle dagene. Har trent mye på avtrekksteknikk i finaler den siste tiden, og det vises at det hjelper. Tre finaler ender opp med tre bronsemedaljer, og etter noen harde år i finaler føler jeg endelig at jeg har fått det til å løsne litt. Veldig god følelse å ha med seg videre i satsingen!

Vegard Sveen Nordhagen var også fornøyd etter konkurransen:

– To seiere innledende individuelt viser at jeg er i rute før 2019-sesongen, og to gode finalegjennonføringer er kjekt å ta med seg inn i et spennende år.

Jeanette Hegg Duestad tok gullmedalje. Foto: Arkivfoto

Også i den individuelle konkurransen for luftrifle junior kvinner ble det norsk gull etter en formidabel innsats fra Jeanette Hegg Duestad, som vant finalen med 249,6 poeng.

– Luxembourg var veldig bra! En stor herlig norsk gjeng som var tilstede her nede. Jeg synes jeg får ting til å stemme ganske bra og det gir god selvtillit å få til gode gjennomføringer i større konkurranser. Hele konkurransen har vært en veldig nyttig erfaring foran 2019, sa Jeanette etter konkurransen.

Den imponerende norske juniorinnsatsen gjorde seg også gjeldende i Mixed Team-øvelsene, der de norske skytterparene som deltok tok henholdsvis andre, tredje og fjerde plass i konkurransen. Best blant disse var Benjamin Tingsrud Karlsen og Julie Paulsen Johannesen som til sammen tok sølvmedaljen med totalt 489,6 poeng.

Svært nærme medaljer også for seniorene
De norske seniorskytterne på rifle var også svært nærme medaljer etter å ha skutt svært godt i kvalifiseringene. Henrik Larsen tok tredjeplass i kvalifiseringsrunden for menn med 625,7 poeng, men tok til slutt fjerdeplass i finalen med 206,4 poeng. Jenny Stene skjøt seg til imponerende 625,8 poeng i kvalifiseringsrunden for kvinner, som plasserte henne som nummer to før finalen – men også hun møtte hard konkurranse i finalen og tok til slutt en fjerdeplass med 205,9 poeng.

Se oversikten over alle individuelle resultater fra konkurransen her.

Se oversikten over alle resultatene fra Mixed Team-øvelsene her.