Vender tilbake til toppidretten

Tidligere toppskytter Malin Westerheim er ansatt som ny landslagstrener for de norske paraskytterne på Skytterlandslaget. Hun får også ansvaret for oppstarten av et helt nytt paraprosjekt i Norges Skytterforbund.

– Vi er svært glade for å få med oss Malin på laget igjen. Hun er flink til å kommunisere med folk og sterk faglig med sin utøverbakgrunn. I denne jobben er det viktig med en trener som forstår utfordringene en parautøvere har i det daglige, men som samtidig får med seg utøverne på nødvendig arbeid for å nå verdenstoppen. Vi mener Malin Westerheim har alle muligheter til å lykkes i denne jobben, sier sportssjef Tor Idar Aune. 

– Dette har skjedd raskt, men likevel grundig. En overraskende henvendelse har sendt meg langt inn i tenkeboksen, men nå er jeg klar for å gjøre en god jobb for våre paraskyttere. Jeg gleder meg enormt og er veldig fornøyd med å kunne gi tilbake for alt jeg selv har fått oppleve og lære av andre utøvere, trenere, Norges Skytterforbund, Olympiatoppen og resten av skyttermiljøet opp gjennom årene, sier den nye landslagstreneren.

Rifleskytteren Malin Westerheim ble nummer fire i World Cup-finalen i India høsten 2017 i sin aller siste konkurranse som toppskytter. Noen uker senere tok hun beslutningen om å gi seg. VM-bronse på 50 meter, EM-sølv på 10 meter og to OL-deltagelser er blant hennes meritter. Hun regnes som en av våre aller beste kvinnelige rifleskyttere gjennom tidende.

– Jeg har trengt tid for meg selv og har både fullført bachelor innen barnevern og jobbet med dette faget siden jeg la opp. Nå ønsker jeg å bidra til at norske paraskyttere får trent og forberedt seg godt nok til å kunne gjennomføre topp internasjonale konkurranser, både på kort og lang sikt. I første omgang binder jeg meg til perioden til og med Tokyo i 2020, og så får vi se hvor godt dette samarbeidet blir for både meg, utøverne og NSF. Jeg skal i alle fall gi alt for å bidra til både trivsel og utvikling på Skytterlandslaget, sier Westerheim.

Det er to uker siden de svenske landslagstrenerne for det felles paralandslaget mellom Norge og Sverige, Pernilla Svensson og Jonas Jakobsson varslet at de ønsket forandring. De mente utøverne hadde best av ny trenerløsning da de slet med å spille hverandre gode nok i sitt trenervirke. Skytterforbundet og Parasport Sverige ble raskt enige om å avslutte det formelle samarbeid om felles lag, men i stedet finne bedre samarbeidsformer i framtida.

– Vi analyserte situasjonen slik at det var heldig med en rask løsning for utøverne med så kort tid til både VM og PL. Det var også viktig for oss å finne en norsk trener med mulighet til tett oppfølging av utøverne og ikke minst ville vi først starte jakten på en kvinnelig trener. Pernilla var vår eneste kvinnelige landslagstrener før hun trakk seg og det ble avgjørende for våre første sonderinger å søke en kvinnelig erstatning. Det handler om balanse i alt vi gjør og vårt ansvar som forbund. Når vi kunne lande en så god kandidat som Malin i dette første korte tidsperspektivet var det ingen tvil om å gå for det. Vi ønsker Malin velkommen på laget igjen og ser fram til godt samarbeid, sier leder for Toppidrettskomiteen Ingrid Stubsjøen.

Malin Westerheim blir landslagstrener i 50% stilling og prosjektleder for et nytt paraprosjekt i 50 %. Målsetting med dette paraprosjektet er å bli enda bedre på rekruttering, etablering av utøvere, oppfølging og utvikling av både våre nest beste utøvere og landslagsskytterne. Dette blir en videreføring av NSFs gode arbeid på parasiden de siste ti årene, med enda sterkere ressurser til å nå oppsatte mål gjennom et samarbeid med Olympiatoppen og Stiftelsen VI. Prosjektet blir presentert mer omfattende når alle detaljer er på plass.

Den nye landslagstreneren og prosjektlederen tiltrer stillingen allerede 1. april. For hennes utøvere blir VM i Australia i oktober sesongens store mål, men før det viktige konkurranser både i Hannover og Osijek i sommer.

For mer informasjon kontakt:

Tor Idar Aune

Sportssjef

Norges Skytterforbund

+47 908 47 231

tori @ skyting.no