Droppet Acapulco og fikk suksess i Al Ain

Erik Watndal droppet World Cup i Mexico for å finne formen her hjemme. Det ga 4.plass i World Cup i Al Ain i påska.

– Jeg kjente på meg selv at jeg ikke var der jeg skulle være, og spurte pent om å få droppe turen til Acapulco og i stedet bli hjemme for å trene. Det var nok en god avgjørelse, sier Erik Watndal. I årets andre WC-runde i skeet sikret han seg finaleplass i sin tredje store internasjonale konkurranse på rad. Etter EM-sølv og VM-sølv i fjor, ble det 4.plass i finalen denne gang.

– Kvalifiseringen var strålende. Alt fungerte og duene ble borte. Rett og slett en god følelse, og på det nivået jeg ønsker å være. Skal jeg skyte World Cup, er det finalenivå som gjelder. Jeg dro til Al Ain for å bevise for meg selv at jeg er god nok og fikk de svar jeg ønsket meg, sier Watndal.

– Viktig erfaring
Med 124 treff i kvalifiseringen ble han nummer tre og seilte trygt til finalen, der finalegrensa til slutt gikk på 122 treff. Australske Luke Peter Argiro skjøt 125 treff i kvalifiseringen og tangerte verdensrekorden, akkurat slik verdenseneren Vincent Hancock gjorde i første World Cup-runde i Mexico. Og det er altså blant disse gutta vår mann Erik Watndal hevder seg gang etter gang.

– Jeg ble sliten i finalen og bommet unødvendig mye. Sola dukket også plutselig opp og jeg måtte prøve ut flere typer brilleglass underveis uten å finne det riktige. En viktig erfaring å ta med seg til neste gang. Alt må klaffe for å vinne i dette selskapet, sier Norges fremste skytter for øyeblikket.

– Eriks comeback i verdenseliten er enestående. Han var borte i 10 år og er på et blunk bedre enn noen gang. Han trener hardere enn de fleste og har et strålende hode for å konkurrere i denne øvelsen. Tre finaler på rad beviser at han også mestrer å opprettholde sin posisjon som en av verdens beste. Det er også en kunst, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Se ISSFs videoopptak av finalen her.

Sterk slutt av Malin
Jørgen Engen skjøt 23-25-23-23-25 til 119 treff og ble nummer 38, mens Ole Eilif Undseth fikk 23-24-25-22-23 til 117 treff og ble nummer 65. Mansour Al Rashedi fra Kuwait vant finalen foran vår danske venn Jesper Hansen og kvalifiseringsvinner Argiro.

I kvinneklassen fikk Malin Farsjø en meget sterk avslutning på sin konkurranse med 48 treff på sine siste 50 duer. Hun skjøt seg dermed opp på 33.plass med 111 treff etter seriene 22-21-20-23-25. Det var første gang Malin skjøt en 25-runde i World Cup og er et tydelig tegn på at også hun er på riktig vei mot de beste. Aller best i kvalifiseringen var amerikanske Caitlin Connor med 120 treff og finalegrensa gikk på 118 treff. I finalen vant veteranen Kimberly Rhode fra USA nok en gang, foran Fransisca Crovetto Chadid fra Chile og Andri Eleftheriou fra Kypros.

Ingen norske trapskyttere deltok i Al Ain, men i neste World Cup i Changwon i mai skyter Espen Unneland og Jan Øivind Johansen OL-trap, mens Malin Farsjø og Erik Watndal blir våre representanter i skeet.