Fjerdeplass til Norge i European Youth Leagues regionkonkurranse

De norske rifleungdommene tok fjerdeplass i den regionale konkurransen for Nord-Europa i European Youth League (EYL) i Aarhus i påsken og kom derfor ikke med videre til finalen i Ungarn i høst.

De norske skytterne Sandra Vindfjell Frøholm (Kisen MSL), Julie Paulsen Johannessen (Fredrikstad MSL), Sigmund Grimsrud (Krapfoss SSL) og Tobias Lekvam (Meråker Idrettsgymnas Rifle) gjorde en god innsats i konkurransen, men gikk ikke videre til finalen.

De unge norske rifleskytterne konkurrerte mot ungdommer fra Sverige, Finland, Polen og Estland i regionkonkurransen. Norge åpnet konkurransen med et tap mot Polen, der Polen tok 26 poeng og Norge 6 poeng. Norge kom imidlertid sterkt tilbake mot Estland og vant 24-8. I nest siste match ble det uavgjort 16-16 mot Finland før de norske skytterne måtte se seg slått av Sverige som tok 20 poeng mot Norges 12 poeng i siste match.

Sammenlagt ble det derfor fjerdeplass til Norge. Sverige og Polen tok de to øverste plasseringene i regionkonkurransen og er derfor med videre til finalen i Budapest i høst.

Se fullstendige resultater fra konkurransen her.

Hva er European Youth League?

European Youth League er en europeisk ungdomskonkurranse i luftpistol og luftrifle for skyttere mellom 14 og 18 år. Konkurransen ble opprettet av den europeiske skytterkonføderasjonen (ESC) i 2009 i forbindelse med Ungdoms-OL i 2010 og har siden den gang blitt arrangert årlig.

Konkurransen deler de ulike deltagende landene i tre regioner, Nord-Europa, Øst-Europa og Vest-Europa. Konkurransen foregår først som regionale konkurranser og de beste fra hver region blir sendt videre til finalekonkurransen.

Deltagere fra hvert land kan kvalifisere seg til å delta i den første innledende regionale konkurransen for sin region ved å registrere gode resultater i andre internasjonale konkurranser der en offisiell ISSF-godkjent dommer er til stede.

De fem best kvalifiserte lagene fra hver region møtes for å kjempe om finaleplasser. I det regionale konkurranseprogrammet skyter man et duellformat basert på fire 10-skuddserier mot hverandre. Hver skytter får 2 poeng for seier og 1 for uavgjort i hver serieduell. Lagene blir så rangert etter hvor mange duellpoeng de har sanket til sammen.

De to beste lagene fra hver regionkonkurranse går videre til finalen. I tillegg deltar laget fra finalens vertsland automatisk og et lag som har fått mest poeng på tredjeplass blant de tre regionkonkurransene får også delta som bonus, slik at det er til sammen åtte lag i finalen.