Jenny Stene satt ny verdensrekord

Jenny Stene satte verdensrekord på OL-øvelsen 50 meter helmatch under ISSF World Cup München med 1185 poeng, hele tre poeng over den gamle rekorden.

– Jeg tenkte bare arbeidsoppgaver i dag, og ble veldig overrasket da jeg gikk av standplass og gutta på laget kom og fortalte det ble verdensrekord. Dette var fint, sa Jenny Stene.

Verdensrekorden ble satt i den såkalte elimineringen til morgendagens konkurranse på 50 meter helmatch.

– Ett av målene i dag var å gjennomføre raskt for å få mest mulig hvile til i morgen. Det ser ut som om det fungerte bra, sa Stene.

Hun brukte bare 1 time og 35 minutter av den totale skytetiden på 2 timer og 45 minutter. De 40 skuddene på liggende ble gjennomført på vanvittige ti minutter til 397 poeng. I knestående skjøt hun 394 poeng, og i stående stilling ble det 394 poeng etter 13 tiere på rad som avslutning og att på til 10,9, midt i skiva på skudd nummer 120.

– Det er fantastisk. Mer er det ikke å si. Laget har levert sterkt alle dager i München og dette er over all forventning. Jenny er ei kruttsterk dame med enormt trenings- og konkurransetalent og en sjelden sterk vilje, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

I april ble Jenny Stene historisk sammen med lagvenninnene Jeanette Hegg Duestad og Katrine Lund, da alle tre kvalifiserte seg til finalen på 50 meter helmatch under World Cup i Kina. Det hadde aldri skjedd før for Norges del. I dag gikk alle tre videre til morgendagens konkurranse i Tyskland etter at Katrine Lund skjøt 1179 poeng og Jeanette Hegg Duestad 1175 poeng tidligere i dag.

– Vi har et magisk lag nå. Og faktisk imponer de enda mer som lagkamerater på Skytterlandslaget. De holder sammen i tykt og tynt og leverer alle sammen også på skytebanen. Denne gang var det Jenny, og det er fortjent. Hun er ei spesiell ung dame med ei god framtid foran seg. Dagens prestasjon er en av de fremste i vår idretts historie, og er et resultat av knallhard jobbing over tid, sa sportssjef Tor Idar Aune.

Følg også vår dekning av den norske innsatsen under ISSF World Cup München på våre facebooksider her.