Uttak til VM i lerdue i Lonato

Åtte skyttere er tatt ut til å representere Norge i VM i lerdue i italienske Lonato i juli.

Både VM og EM arrangeres denne sesongen på samme sted, i Lonato rett ved Gardasjøen, nord i Italia. Uttak er nå klart for verdensmesterskapet der OL-trap skyter 2-5. juli og skeet har sine konkurranser 5-10. juli. Som vanlig er sportssjef ansvarlig for uttak etter innstilling fra og samtaler med landslagstrenerne. Sportssjef har gjennomført samtaler med aktuelle skyttere, og toppidrettskomiteen har godkjent at uttaket er gjort i henhold til oppgitte uttakskriterier.

OL-trap
Espen Unneland, menn senior
Jan Øivind Johansen, menn senior
Claus Tornsberg, menn senior
Ruben Grønbeck Lillerud, menn junior

Skeet
Malin Farsjø, kvinner senior
Jonas Filtvedt, menn senior
Erik Watndal, menn senior
Jørgen Engen, menn senior

Det konkurreres individuelt og i mixed team i disse disiplinene. Norge stiller ikke utøvere i doubletrap, som også står på programmet.

Eneste norske deltager med VM-medalje fra tidligere er Erik Watndal, som vant sølv i VM i 2018 i skeet i Sør-Korea. Erik var også på vinnerlaget til Norge i lagkonkurransen i skeet, nettopp i Lonato, i 2006 sammen med Harald Jensen og Tore Brovold.

Se gjerne også vår offisielle informasjonsside om uttak for en fullstendig oversikt over alle Skytterlandslagets uttak og uttakskriterier.