Håkon Sørli gir seg på Skytterlandslaget

Håkon Sørli gir seg som ansvarlig for Skytterlandslaget UNG etter to år i jobben.

– Etter to år i jobben kjente jeg at det var på tide for meg å søke nye utfordringer. Det å være trener har vært spennende, givende og til tider utfordrende, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok sjansen, sier Håkon Sørli.

Sørli har hatt ansvar for Skytterlandslaget UNG i sitt virke for Norges Skytterforbund siste to år. I tillegg har han hatt direkte lederansvar for juniorskytterne på rifle og assistert landslagstrener Espen Berg-Knutsen på seniornivå. Sørli har også hatt personlig oppfølging av paraskytteren Heidi Sørlie-Rogne.

– Det vi først og fremst mister når Håkon trekker seg tilbake er en ung, reflektert trener som er svært godt likt blant alle han omgås. For meg har han vært en meget viktig samtalepartner i utviklingen av hele Skytterlandslaget, med sin særlige evne til å forstå hvordan utøverne har det og med sin totale forståelse av hva Skytterlandslaget skal være, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Skyting har vært en svært viktig del av livet mitt siden jeg startet som skytter selv som 10-åring, og det skal det fortsette å være. Om jeg ikke vender tilbake som trener med det første, så kommer jeg i alle fall til å plukke ned børsa og skyte litt selv. Jeg er veldig glad i skyttermiljøet, sier Håkon Sørli. Han var regnet som ett av de største rifletalentene i Norge for bare noen få år siden og var Norges beste junior på 10 meter luftrifle i VM i 2014 med 23.plass.


VIDEO: Håkon Sørli opplevde en stor dag på skytebanen i Sør-Korea i september 2018 da hans juniorlag vant to gull på 50 meter rifle liggende.

Skytterlandslaget UNG er der våre mest lovende skyttere samles for å lære om toppidrettslivet og for å knytte bånd på tvers av geografi og gren. UNG er og vil bli enda mer sentralt i vårt arbeid med unge utøvere i tida framover. Prosjektet kjøres sammen med Olympiatoppen og med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, og skal evalueres og videreutvikles foran neste sesong. Her vil Sørlis tanker om prosjektet bli bærende for hvilken vei vi går videre.

– Det jobbes meget godt i alle ledd av organisasjonen, og det er hevet over enhver tvil at Norge er i ferd med å befeste seg som en skytternasjon i verdenstoppen. Jeg vil ønske alle ledere, trenere, skyttere og ikke minst administrasjon rundt Skytterlandslaget lykke til videre. Det er sammen vi blir best, sier Sørli.