Uttak av pistolskyttere til ISSF World Cup Junior i Suhl

Seks norske pistolskyttere er tatt ut til å representere Norge i ISSF World Cup Junior i Suhl i Tyskland i juli.

Norges Skytterforbund ønsker en langsiktig satsing på unge pistolskyttere med mål om å skape et landslag med unge utøvere som de neste årene skal ta steget inn blant verdens beste. I sesongen 2019 sender vi ut mange helt ferske pistolskyttere i internasjonale mesterskap og World Cup for å gi de erfaring og muligheter for å lære det internasjonale nivået.

Tre skyttere ble tatt ut på Skytterlandslaget UNG før sesongen. Kirstin Dorothea Jensen, Ann Helen Aune og Jakob Nes-Lorentzen har fått mulighet til å lære mer om toppidrettshverdagen og blitt kjent med andre unge skyttere fra andre grener gjennom dette.

Med bakgrunn fra vurderingsstevner til EM ble fire unge pistolskyttere sendt til H&N Cup i München i januar. Det var Ludvik Hembre, Kirstin Dorothea Jensen, Ann Helen Aune og Jakob Nes-Lorentzen. Tre av de fire fikk senere sjansen i EM. Så fikk de tre pistolskytterne på Skytterlandslaget UNG reise med sine kolleger på rifle til Hannover for treningssamling, og nå i slutten av mai fikk Ann Helen Aune sjansen til å skyte som MQS i World Cup München, som den aller første fra den nye generasjonen pistolskyttere.

Neste store konkurranse er World Cup Junior i Suhl. Her får ytterligere skyttere muligheten til læring og konkurranse med verdens beste. På bakgrunn av satsing, treningsarbeid, resultater fra NM og internasjonale konkurranser er følgende tropp tatt ut av sportssjef i dialog med landslagstrener Uwe Knapp og etter samtaler med aktuelle skyttere.

Norges tropp til WC Junior i Suhl – Pistol:
Kirstin Dorothea Jensen
Ann Helen Aune
Elena Eikevoll Heltne
Jakob Nes-Lorentzen
Mattis Hembre
Erik Eknes

Vilde Sunde var opprinnelig tatt ut, men måtte melde forfall.

Uttak av skyttere til rifle og leirdue presenteres senere på våre nettsider.

Se gjerne også vår offisielle informasjonsside om uttak for en fullstendig oversikt over alle Skytterlandslagets uttak og uttakskriterier.