Henrik Larsen mottok storstipend av Østfold fylkeskommune

Rifleskytter Henrik Larsen mottok i går 100 000 kroner i stipend fra Østfold fylkeskommune. Stipendet er en del av en helt ny støtteordning for enkeltutøvere som er blant verdens beste i sin idrett.

Larsen mottok stipendet sammen med bryteren Grace Bullen i går på Litteraturhuset i Fredrikstad. Bullen og Larsen fikk begge 100.000 kroner fra Østfold fylkeskommune. Det var glade prisvinnere som tok i mot hyllest, pengestøtte, blomster og applaus under offentliggjøringen.

– Det kjennes veldig godt å motta dette stipendet. Skyting er en idrett med lite midler sett i forhold til mange andre idretter, så dette hjelper veldig i hverdagen. I skyting er det mentale veldig viktig, da hjelper det veldig å ikke måtte tenke på for eksempel økonomi, sa Larsen etter å ha mottatt stipendet.

I i fjor skjøt Larsen Norge til 4. plass i VM i Sør-Korea, noe som også sikret norsk kvoteplass til OL i Tokyo i 2020. Han kan også skilte med en rekke imponerende plasseringer i ISSFs World Cup, og ble senest i mai i år nummer fem i finalen på 50 meter helmatch under ISSF World Cup i München. Han representerer Krapfoss skytterlag fra Moss.

Leder Andreas Lervik i Østfold fylkeskommunes næring og kulturkomité er stolt over at Østfold kan skilte med utøvere som Bullen og Larsen som setter fylket på verdenskartet.

– Jeg er stolt over at vi i fylket har så talentfulle utøvere som representerer Østfold på en fantastisk måte. Dette er utøvere som er markante internasjonale størrelser i sin idrett, sier Lervik.

Utdelingen av stipendet ble også sendt på NRKs distriktssending for Østfold, du kan se innslaget på NRK Nett-TV her.