Uttak av lerdue- og rifleskyttere til ISSF World Cup Junior i Suhl

Norges Skytterforbund har tatt ut tolv nye skyttere til å konkurrere i ISSF World Cup Junior i Suhl i juli. Ti rifleskyttere og to OL-trap-skyttere har fått klarsignal.

Vi står foran et lite generasjonsskifte på rifle junior og har valgt å utvide troppen noe for å gi både etablerte og nye utøvere muligheten til videre utvikling. I kriteriene står det at Norge sender minimum tre og maksimum fire skyttere i både kvinner junior og menn junior. På kvinnesiden utvider vi med ytterligere en skytter for å ivareta det overnevnte, og i tillegg gis også Jeanette Hegg Duestad muligheten til å skyte som junior igjen internasjonalt etter eget ønske. Dette belastes eget budsjett for senior, da hun er fast inventar i denne gruppen.

Rifle kvinner junior:
Karina Stette – 10+10mix+50H+50L
Mari Bårdseng Løvseth – 10+10mix+50H+50L
Anita Bjørkedal – 10+50H+50L
Tonje Engevik – 10+50H+50L
Johanna Reksten – 10+50H+50L
Jeanette Hegg Duestad – 10+50H+50L

Karina, Mari og Tonje var totalt de tre beste på 10 og 50 i henhold til oppsatte kriterier. Johanna med sterke resultater på 10 i år og Anita best av aktuelle 50-skyttere i vurderingsstevne i pinsehelga. Det er første gang Anita Bjørkedal blir tatt ut for å representere Norge i et mesterskap eller World Cup.

Rifle menn junior:
Jon-Hermann Hegg – 10+10mix+50H+50L
Vegard Nordhagen – 10+10mix+50H+50L
Aleksander Teisrud – 10+50H+50L
Tobias Bernhoft-Osa – 10+50H+50L

Jon-Hermann, Vegard og Aleksander best totalt sett denne sesongen på både 10 og 50. Tobias best bak disse tre på både 10 og 50 i oppsatte vurderingsstevner og en skytter vi vet jobber målrettet. 2002-modellen fra VBS får sin internasjonale debut for Norge.

OL-trap kvinner junior:
Mathea Johansson OL-trap individuelt + mixed team

OL-trap menn junior:
Ruben Grønbeck Lillerud OL-trap individuelt + mixed team

Begge disse juniorene jobber godt og seriøst og har levert gode konkurranser. Selv om Mathea har skutt lignende konkurranser tidligere, er det første gang hun offisielt tas ut på Norges lag i World Cup gjennom å være direkte sportslig kvalifisert. Ruben er mer erfaren tross ung alder og er en del av Skytterlandslaget.

Konkurransene i ISSF World Cup Suhl gjennomføres i perioden 13.–17.juli. Fra tidligere er følgende pistolskyttere tatt ut i den norske troppen:

Kirstin Dorothea Jensen
Ann Helen Aune
Elena Eikevoll Heltne
Jakob Nes-Lorentzen
Mattis Hembre
Erik Eknes

Se gjerne også vår offisielle informasjonsside om uttak for en fullstendig oversikt over alle Skytterlandslagets uttak og uttakskriterier.