Vellykket NM Nordisk Trap 2019 i Neiden

NM i Nordisk Trap ble arrangert av Neiden og omegn JFF i helgen, og det ble et godt mesterskap på et nyoppusset baneanlegg med tre helt nye baner.

– Dette ble et flott arrangement som gikk smertefritt for seg! Arrangør og beredskap har gjort en glimrende jobb og sørget for at dette ble en vellykket NM-helg, sier Ann Jeanette Tornsberg som var tilstede på arrangementet både som deltaker og som representant for NSFs breddeidrettskomité.

103 skyttere hadde tatt veien til Finnmark og Neiden disse dagene.

– Det anlegget og opplegget som møte skytterne denne gangen er noe av det mest imponerende som har vært presentert på NM så langt. Arrangøren har siden tildelingen av NM i romjulen 2018 gjort en fantastisk jobb. Anlegget som møtte oss hadde 5 fine trap baner og i tillegg var det lagt til rette for det meste for at skytterne skulle ha et fantastisk opphold, legger Arne Hjelmeseter i NSFs breddeidrettskomité til.

Skytingen startet helgen før NM med Neiden Classic, her ble det arrangert tre Nordisk Trap-stevner og et dobbelttrap. Denne helgen fikk arrangører kjørt igjennom bane anlegget og rettet det som kunne dukke opp av utfordringer.. Onsdagen før NM var anlegget klart for innrykk av skyttere fra sør og treningen før NM var i full gang. Fredag ble NM’et åpnet av NM generalen Robert Harald Flatli og varaordføreren i Sør-Varanger Lena Bergeng.

– I samarbeid med arrangøren og NSF hadde vi et prøveprosjekt med mix-skyting, dette var oppbygd slik at de første 125 skuddene var kvalifisering for semifinalen som skulle skytes søndag morgen. Det stilte hele 16 lag og det viste seg at nesten hver eneste dame som var på NM fikk seg en makker og var med i konkurransen. Til semifinalen var 4 lag kvalifisert og disse ble satt opp mot hverandre til søndagens semifinale og finale. Semifinalen og finalen ble en spennende konkurranse både for skyttere og publikum. Dette prosjektet ble en suksess og vi håper at vi kan videreføre dette fremover, avslutter Hjelmeseter.

Uttaket til Landslaget i Nordisk trap ble gjort under NM Nordisk Trap 2019 og det var som vanlig hard konkurranse om disse 24 plassene. Les mer om uttaket her.

Medaljevinnere i de ulike klassene ble som følger:

Klasse Senior Menn
1. Klemet Anders Sara, Kautokeino J.F.F
2. Ole Johan Sæternes, Skien J.F.F
3. Pål Høines, Nedre Glomma S.S.K

Klasse Senior Kvinner:
1. Ragnhild Hølmen Milsteinhaugen, Skien J.F.F
2. Anne Beate Andersen Hætta, Kautokeino J.F.F
3. Laura Haugland, Nedre Glomma S.S.K

Klasse Junior Kvinner:
1. Vilde Kartveit, Samnanger S.S.L
2. Elise Larsen, Fauske og Sørfold S.S.K
3. Camilla Bjørklund, Neiden og Omegn J.F.F

Klasse Junior Menn:
1. Preben Krogsrud Stensrud, Skien J.F.F
2. Jonas Grimestad, Lindesnes J.F.F

Klasse Ungdom:
1. Filip Østensen, Bodø J.F.F
2. Jørgen Nybøle, Sarpsborg og Omegn J.F.F
3. Mathias Hagane Johnsen, Kroken J.F.F

Klasse V55:
1. Ole Johnny Oterholt, Skien J.F.F
2. Knut Erik Skjolden, Tvedestrand J.F.F
3. Kurt Arild Kaspersen, Neiden og Omegn J.F.F

Klasse V65:
1. Harald Johansen, Haugesund L.S.K
2. Robert Harald Flatli, Neiden og Omegn J.F.F
3. Reidar Karlsen, Alta J.F.F

Klasse V73:
1. Knut Saxe Kjeldsberg, Alta J.F.F
2. Daniel Mikal Oskal, Kautokeino J.F.F

Vi gratulerer!

Se fullstendige resultater fra mesterskapet på leirdue.net her.

Se flere foto fra mesterskapet her. (Foto: Thomas Morel)