Sju utøvere til VM Paraskyting

Vi har gleden av å presentere årets VM-tropp i paraskyting i Australia i oktober. Skytterlandslaget sender sju skyttere til kamp mot verdens beste på arenaen, som ble brukt under Paralympics i 2000.

– Det har vært noe utfordrende å gjøre uttak denne gangen, med enda flere skyttere som har levert gode prestasjoner i år. Men vi er trygge på at vi nå har valgt de riktige skytterne til å delta i årets verdensmesterskap og vet at skytterne vil gjøre gode forberedelser fram dit, sier landslagstrener Malin Westerheim.

Norges tropp:

Daniel Walø (Rifle VI)
Paul Aksel Johansen (Rifle SH-1)
Monica Lillehagen (Rifle SH-1)
Jørn Dalen (Rifle SH-1)
Sonja Tobiassen (Rifle SH-2)
Therese Løvhaug (Rifle SH-2)
Heidi Sørlie-Rogne (Rifle SH-2)

I VM blir det, i tillegg til kamp om finaleplasser og medaljer, også gode muligheter til å kvalifisere Norge til Paralympics neste år. Det deles ut mange kvoteplasser til Tokyo i alle øvelser, unntatt i VI-skyting for blinde og svaksynte, som ennå ikke er på Paralympics-programmet.

– Med så mange aktuelle skyttere i så mange ulike øvelser har vi valgt å sammenligne utøvernes kvalitet opp mot nivået i den enkelte øvelse, for å sette sammen VM-troppen. Vi har vektlagt å finne den enkeltes mulighet for å nå kvoteplass i hver øvelse og har brukt mye tid på å beregne dette. Sekundært har vi sett på utøvernes muligheter for å nå finale og medaljekamp, og til sist vurdert muligheten for å kjempe om lagmedaljer i noen øvelser. Økonomi har selvsagt også vært avgjørende med et mesterskap på den andre siden av kloden, og som oppgitt i våre kriterier er det alltid viktig å se på komposisjonen av laget for å få mest mulig ut av hver enkelt skytter, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Som alle uttak til internasjonale konkurranser og mesterskap har først landslagstrener og sportssjef hatt god dialog og blitt enig om en innstilling til uttak. Så har Toppidrettskomiteen sett på om uttakskriterier er fulgt og til slutt godkjent uttaket.

Para-VM skytes i Australia i perioden 11–19. oktober og Norge deltar i minimum sju øvelser med en til tre skyttere i hver øvelse. Ingen pistolskyttere nådde opp denne gang i kampen om VM-billett, så troppen består kun av rifleskyttere.

Konkurransene i Sydney blir også en god test på hvordan laget er i stand til å akklimatisere seg tidsmessig. Sydney ligger åtte timer foran oss og utøverne må bruke de første dagene til å tilvenne seg dette, slik det også blir ved eventuell deltagelse i Paralympics neste høst.

Norges tropp vil bestå av i alt 15 personer. Sju utøvere, seks personlige assistenter og to lagledere. Landslagstrener Malin Westerheim blir hovedleder for den norske troppen.